F1: Mye tyder nå på at det blir egne sprintløp i Formel 1 denne sesongen

  Heftig start, og heftig slutt, på Bahrains Grand Prix. (Foto: Bryn Lennon/Getty Images/Red Bull Content Pool)
  (Foto: Bryn Lennon/Getty Images/Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Ett av de store samtaleemnene i Formel 1-sirkuset om hva 2021-sesongen skal bestå av har vært såkalte sprintløp. Dette formatet er kjent i flere andre formelbilserier, blant annet i Formel 2, og det har lenge vært på trappene om dette skal utforskes også på øverste nivå.

  – ANNONSE –

  Flere av teamene har dog vært avventende til dette. Mye på grunn av hvilke kostnader det innebærer, spesielt med tanke på kostnadstaket som er innført i år ved at teamene ikke kan bruke mer enn 145 millioner dollar, med noen få unntak, i løpet av én sesong. Nå mener den internasjonale bilsportavisen Autosport at teamene langt på vei er enige med Formel 1-eierne om hvordan dette kan løses økonomisk.

  Ifølge Autosport er det nå en enighet om 500.000 dollar ekstra i forbindelse med sprintløpene. Flere team skal ha foreslått en økning til én million dollar, men dette skal ha møtt motstand fra de minste teamene. I tillegg skal kostnader for ekstraordinære skader tilknyttet løpet ikke falle innunder kostnadstaket som er satt denne sesongen, slik avisen har forstått.

  Sprintløpene er skissert lagt til Silverstone, Monza og Interlagos. I forslaget til sprintformat skal løpet kjøres over 100 kilometer under lørdagen i løpshelgen, der kvalifiseringen kjøres allerede fredag og utgjør startgriden til sprintløpet. Resultatet i sprintløpet vil så sette startgriden for det ordinære Grand Prix-løpet søndag. Det deles ut tre, to og ett poeng til topp tre i sprintløpet, og man står fritt til å velge gummiblandinger for løpene.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –