F1: Lewis Hamilton nærmer seg flere unike rekorder etter kvalifiseringen

  Lewis Hamilton. (Foto: LAT Images / Mercedes)
  Lewis Hamilton. (Foto: LAT Images / Mercedes)

  FORMEL 1: Med to Mercedes-biler i front er alt som det pleier å være etter en Formel 1-kvalifisering, og dette var intet unntak selv om Formel 1-sporten for første gang siden Baku i 2016 var på en helt ny arena – nemlig Mugello i Italia.

  – ANNONSE –

  Selv om det var Valtteri Bottas som var raskest under samtlige tre fritreninger, så var det Lewis Hamilton som leverte da det gjaldt som mest i Q3 og kjørte seg inn til pole position. Bottas ble avbrutt av gulflagg på sitt siste forsøk og måtte ta til takke med andreplass, mens Max Verstappen har vært nærmere Mercedes på ren fart enn på veldig lenge – men endte til slutt drøye tre tideler bak bestetiden til Bottas.

  Dette var Lewis Hamiltons pole position nummer 95. Det betyr at det ikke er helt umulig at han kan bli den første i historien til å klare 100 pole position-plasseringer før denne sesongen er omme. Fra før er han to seire unna å tangere Michael Schumachers hittil overlegne rekord på 91 seire, og Hamilton kan også tangere Schumachers syv VM-titler allerede i år ved å bli verdensmester denne sesongen.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –