F1: Han blir den første japaneren i Formel 1 siden 2014

  Yuki Tsunoda. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)
  Yuki Tsunoda. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Ikke overraskende har årets bronsevinner i Formel 2, Yuki Tsunoda fra Japan, signert for AlphaTauri – søsterteamet til Red Bull. Dermed erstatter japaneren russiske Daniil Kvyat som fikk et comeback i Formel 1 for sitt tidligere team i fjor.

  – ANNONSE –

  Dermed har også Japan fått sin første fører i Formel 1 igjen siden Kamui Kobayahsi kjørte for Catherham tilbake til 2014. Tsunoda blir også nok en Red Bull-junior som får sjansen i det gode selskap og klatrer med det nok et hakk opp hos Red Bulls juniorprogram til «B-laget» deres i Formel 1. Han blir forøvrig teamkamerat sammen med en annen tidligere Red Bull-junior og en godt etablert Formel 1-fører de siste årene, nemlig Pierre Gasly.

  Tsunoda skaper også en ny type Formel 1-historie. Han er nemlig den første føreren født etter tusenårsskiftet som nå får kjøre Formel 1. Japaneren er født 11. mai 2000, med andre ord 20 år i dag. Han er dog langt fra å være den yngste som har debutert i Formel 1, da den rekorden mest sannsynlig inn i evigheten vil tilhøre Max Verstappen. Han var 17 år og fem måneder gammel da han debuterte i Australia i 2015, og ytterligere 11 førere var under 20 år da de kjørte sitt første Formel 1-løp.

  Ved siden av å være tilknyttet Red Bull er også Tsunoda å regne som en Honda-junior. AlphaTauri-bilene kjøres med Honda-motorer i 2021, som vil bli den siste sesongen før den japanske motorprodusenten trekker seg ut av Formel 1.

  Bestill vår nye og eksklusive bilsportkalender med mer enn 130 bilder av norske utøvere i perioden 2007 til 2020!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –