F1: Hamilton nærmer seg 100 mens Verstappen stjal kvalik-showet

  Max Verstappen. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)
  Max Verstappen. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Kvalifiseringen til helgens Russlands Grand Prix på Sochi Autodrom rundt det gamle OL-anlegget er gjennomført, og det ble først og fremst drama i Q2 da Sebastian Vettel krasjet ut to minutter før slutt, hvorpå Lewis Hamilton enda ikke hadde satt en gyldig runde.

  – ANNONSE –

  Etter opprydningen klarte Hamilton med et nødskrik å komme ut på en tidtatt runde før målflagget var ute, og sikret med det også avansement til Q3 – hvor han like gjerne klinket til med bestetid som han pleier å gjøre. Dette var Lewis Hamiltons pole position nummer 96 i karrieren, og skulle det bli seier på søndag så tangerer han også Michaels Schumachers hittil unike rekord på 91 seire.

  Lenge så det ut til å bli en vanlig 1-2 til Mercedes med Valtteri Bottas på andreplass. Men selv om Max Verstappen har slitt hele denne helgen, så klinte nederlenderen til da det gjaldt som mest og snek seg foran finnen med et snaut tidels margin, som dermed måtte ta til takke med en tredjeplass. Med andre ord en sensasjonsrunde av Verstappen som fram til nå ikke hadde hengt med verken Mercedes eller en rekke andre førere og team så langt under løpshelgen.

  Ellers er det verdt å nevne at det er fem forskjellige team på de seks øverste plassene. Sergio Peres (Racing Point) tok fjerdetiden, Daniel Ricciardo (Renault) sikret femtetiden mens Carlos Sainz jr. endte på sjetteplass.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –