F1: Hamilton har bestemt seg – dermed er hele kabalen for 2021-sesongen nå lagt

  (Foto: LAT Images / Mercedes)
  (Foto: LAT Images / Mercedes)

  FORMEL 1: Ventetiden mellom Formel 1-sesongene oppleves som lenge nok i seg selv for den gjengse Formel 1-tilhenger, men jammen har ikke ventetiden på hva som skjer mellom Mercedes og Lewis Hamilton heller vært av det kortvarige slaget heller. Mandag kom sagaen om forhandlingene mellom den syv-doble verdensmesteren og det mestvinnende Formel 1-teamet det siste tiåret ved veis ende.

  – ANNONSE –

  Og det ble som mange kunne forvente. Lewis Hamilton har tatt pennen fatt og signert, det som da lyder kun en ettårskontrakt for briten. Dermed er det fortsatt ikke lett å vite hva Hamilton tar for seg dersom han sikrer sin åttende VM-tittel i år og blir den ubestridte mestvinnende Formel 1-føreren gjennom tidene dersom han klarer det. Med Hamiltons signering er også hele føreroppstillingen for 2021 klar.

  Ved siden av spekulasjonene om uavklarte lønnsbetingelser, så kommer det fram i den offisielle kunngjøringen i dag at også Hamiltons nærmest politiske engasjement rundt mangfold og inkludering i motorsporten også spilte en betydelig rolle i forhandlingene. Mercedes bekrefter altså at et sentralt element i forhandlingene innebærer en felles stiftelse de etablerer med fokus på større mangfold og inkludering i motorsporten.

  – Vi har alltid vært klare overfor Lewis på at vi ønsker å fortsette, men det spesielle året vi hadde i 2020 gjorde at det tok tid å sluttføre prosessen. Vi har sammen bestemt oss for å utvide vårt sportslige samarbeid et år til, samt starte et langsiktig prosjekt for å ta et nytt steg rettet mot vårt felles engasjement for større mangfold i sporten vår, sier teamsjef Toto Wolff om signeringsprosessen.

  Lewis Hamilton har fram til nå hatt en eventyrlig karriere, som eskalerte betraktelig etter at han signerte for Mercedes før 2013-sesongen. Fra 2014 har teamet vært tilnærmet uslåelige totalt sett over sesong, og det er kun Nico Rosberg i 2016 som har brutt Hamiltons verdensmesterrekke etter turbo-hybrid-æraens inntog i 2014.

  Av britens 95 seiere er 74 av dem kommet for Mercedes-teamet. Det utgjør med andre ord en seiersrate på 60 prosent, eller seire i tre av fem løp, siden 2014. Han har kjørt totalt 156 løp for Mercedes, tatt 72 pole positions og 116 pallplasser. Sistnevnte er forøvrig tangering av Michael Schumachers Ferrari-statistikk, der de begge topper listen over antall pallplasser for samme team – da med 116 pallplasser hver, ifølge StatsF1.com.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –