F1: Fredag tjuvstartet årets F1-sirkus – her er de aller første tidene

  Max Verstappen. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)
  Max Verstappen. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Som seg hør og bør skal det alltid testes i forkant av en ny Formel 1-sesong, men det er også blitt en tradisjon at testmulighetene stadig redueres. Fra å ha testet over flere uke dager over to uker skal nå sirkuset kun gjennomføre tre testdager Og i slutten av mars måned braker det løs på samme anlegg, Bahrain International Circuit, som de er på denne helgen. Noen team valgte å benytte seg av begge førerne fordelt på formiddags- og ettermiddagspasset mens andre team kjørte samme fører gjennom hele dagen før det veksles i morgen.

  – ANNONSE –

  Det er mange spennende nyvinninger i årets Formel 1-sirkus. Flere førere har byttet team, nye førere har kommet inn fra lavere nivå, og det er også vært bytte av motorleverandør hos ett av teamene.

  Så kort oppsummert som mulig, så består endringene i at Racing Point i år heter Aston Martin, mens Renault har skiftet navn til Alpine. Blant føreroppstillingene så er Fernando Alonso tilbake og tatt over plassen til Daniel Ricciardo i Renault, mens Ricciardo nå har gått over til McLaren. Carlos Sainz gått fra McLaren til Ferrari, Sebastian Vettel fra Ferrari til Aston Martin, Sergio Perez fra Racing Point (nå Aston Martin, altså) til Red Bull, Alexander Albon er flyttet ut av Red Bull, mens japanske Yuki Tsunoda har tatt over plassen til Daniil Kvyat i Toro Rosso. Haas har helt ny «line-up» med Mick Schumacher og Nikita Mazepin, mens Mercedes og Alfa Romeo er de eneste som har beholdt dueoene fra i fjor Blant motorleverandørene har det de siste to årene vært kjent at McLaren også bytter ut Renault med Mercedes som motorleverandør.

  Første testdag av totalt tre dager er altså gjennomført under vindfulle og sandete forhold i Bahrain. Tidene foreløpig gir dog ikke veldig mye indikasjon på de reelle styrkeforholdene mellom teamene. Flere ulike dekk ble benyttet, noen team og enkelte førere fikk også tekniske problemer og heller få runder å få kjørt seg inn på, og det vites heller ikke hvordan motorprogram og bensinmengde som er benyttet. Uansett, under følger en komplett resultatliste etter første testdag.

  Første testdag, Bahrain

  1) Max Verstappen, Red Bull Honda, 1:30,674 (138 runder)
  2) Lando Norris, McLaren Mercedes, +0,215 (45 runder)
  3) Esteban Ocon, Alpine Renault, +0,472 (128 runder)
  4) Lance Stroll, Aston Martin Mercedes, +1,108 (46 runder)
  5) Carlos Sainz jr., Ferrari, +1,245 (56 runder)
  6) Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo Ferrari, +1,271 (68 runder)
  7) Daniel Ricciardo, McLaren Mercedes, +1,529 (45 runder)
  8) Pierre Gasly, AlphaTauri Honda, +1,557 (74 runder)
  9) Yuki Tsunoda, AlphaTauri Honda, +2,053 (37 runder)
  10) Lewis Hamilton, Mercedes, +2,238 (42 runder)
  11) Charles Leclerc, Ferrari, +2,568 (59 runder)
  12) Kimi Räikkönen, Alfa Romeo Ferrari, +2,646 (53 runder)
  13) Sebastian Vettel, Aston Martin Mercedes, +3,068 (51 runder)
  14) Roy Nissany, Williams Mercedes, +4,115 (83 runder)
  15) Nikita Mazepin, Haas Ferrari, +4,124 (69 runder)
  16) Mick Schumacher, Haas Ferrari, +5,453 (15 runder)
  17) Valtteri Bottas, Mercedes, +6,176 (6 runder)

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –