F1: Ferrari-katastrofen vil ingen ende ta mens «kjæledeggen» fortsetter å imponere

  GP STYRIA F1/2020 - GIOVEDÌ 09/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office
  Lewis Hamilton. (Foto: LAT Images / Mercedes)

  FORMEL 1: Steiermarks Grand Prix, dedikert til distriktet rundt Red Bull Ring, var vertskap for årets andre VM-runde i Formel 1, og det lå lenge an til et nokså kjedelig og lite innholdsrikt løp. Lewis Hamilton satte standarden fra første meter, Max Verstappen hadde en tilsynelatende trygg andreplass fram til han skadet frontvingen sin – og Ferrari fortsetter å ha en marerittsesong uten sidestykke.

  – ANNONSE –

  Allerede på første runden «klatrer» Charles Leclerc over bakenden på teamkompis Sebastian Vettel, som ender med ødelagt bakvinge for Vettel, brutt løp for begge og en ny helg i tårer – selv om det skal understrekes at Leclerc presterte en knallsterk andreplass forrige uke. Nå ble det smultring for begge røde, og de andre Ferrari-motoriserte bilene var fortsatt et hav bak resten av feltet.

  (Foto: Scuderia Ferrari Press Office)

  Dog skulle det bli bra dramatikk mot slutten. Racing Point holdt et godt og imponerende tempo som de har vist kun i treningene hittil, og kjempet høyt oppe i poengligaen, der Sergio Perez og Lance Stroll kjempet mot Alexander Albon og Daniel Ricciardo. Men som gjedda i sivet lå McLaren-fører Lando Norris – forrige helgs palldebutant med tredjeplass.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  Og da Sergio Perez også presterte å ødelegge frontvingen sin i et rent dejavu-forsøk på Alexander Albon i sving fire – samtidig som Stroll og Ricciardo tok hverandre ut i sving tre, så banet det veien åpen for Norris igjen, som lenge så ut til å ha et svakere løp enn forrige helg. I siste sving tok han samtidig skalpen på Perez med ødelagt bil, og med det klatret han tre sterke plasser i en enorm sluttspurt, nok en gang. Teamkompis Carlos Sainz jr. satte forøvrig løpets beste rundetid.

  Lando Norris. (Foto: McLaren)

  Verstappen hadde som sagt skadet noe av frontvingen sin, og tapte sakte men sikkert terreng til Valtteri Bottas. Finnen hadde etterhvert i utgangspunktet en enkel oppgave med å komme seg foran, men nederlederen klamret seg fast så godt han kunne, hvor de få runder før slutt lå side om side i en halvrunde, i tappert forsøk fra Bottas. Runden etter var det derimot ingen vei tilbake for Verstappen, som måtte gi fra seg andreplassen, og dermed sikret Mercedes de to øverste plassene på pallen.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –