F1: Ellevill hjemmeseier og ny dreining i verdensmesterskapet

  Enormt trøkk på tribunen i Nederland når Max Verstappen fikk kjøre, og attpåtil vinne, på hjemmebane for første gang i karrieren. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)
  Enormt trøkk på tribunen i Nederland når Max Verstappen fikk kjøre, og attpåtil vinne, på hjemmebane for første gang i karrieren. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Som spåkula egentlig kunne fortelle før løpet, så skulle helgens Nederlands Grand Prix på Zandvoort bli et løp preget av køkjøring og vanskelige muligheter for å kjøre forbi. Strategi i pit ville derfor spille en avgjørende rolle i løpet.

  – ANNONSE –

  I pole position tok Max Verstappen oppskriftsmessig ledelsen, og kunne kontrollere løpet deretter. Mercedes gjorde en febrilsk innsats på strategibordet for å finne løsninger på å finte ut Red Bull, men det lot seg aldri gjøre. Hvert grep svarte Red Bull på – og med Sergio Perez akterutseilt før start så måtte Verstappen manøvrere seg unna både Hamilton og Bottas i kampen om seieren.

  Men Red Bull sin bil hadde et stort favorittstempel i forkant med tanke på banens karakter, og det var neppe en ulempe for Max Verstappen å ha omtrent hele publikumsoppmøtet i ryggen. Dermed ble det til slutt en enkel seier for 23-åringen fra Nederland, og med det snudde han mesterskapet i sin favør med tre poengs margin på Hamilton selv om briten tok ekstrapoenget for løpets raskeste runde.

  Det ble – mot alle odds kanskje – ingen sikkerhetsbil i løpet. Ingen nevneverdig uhell skjedde, mens Yuki Tsunoda og Nikita Mazepin måtte bryte løpet med tekniske problemer.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –