F1: Det var kun et tidsspørsmål – nå er Lewis Hamilton tidenes mestvinnende løpsvinner i Formel 1

  Lewis Hamilton. (Foto: LAT Images / Mercedes)
  Lewis Hamilton. (Foto: LAT Images / Mercedes)

  FORMEL 1: Det var ikke bare spenning knyttet til Formel 1-feltet som sådan når de nå fikk en helt ny bane å bryne seg på under Portugals Grand Prix på Autódromo Internacional do Algarve, men da Lewis Hamilton tangerte Michael Schumachers seiersrekord på 91 enkeltseire under Eifels Grand Prix på Nürburgring for to uker siden, så var det bare et tidsspørsmål før han skulle overgå dette.

  – ANNONSE –

  Dog så det innledningsvis ut som at Valtteri Bottas kunne sette en brems på dette med sterk fart gjennom hele løpshelgen, helt fram til siste forsøk i Q3. Der tok Hamilton pole position, og etter et en intens åpning på løpet så var det klart at det kun var tekniske problemer som kunne stoppe en historisk begivenhet for Lewis Hamilton og Formel 1-sporten.

  Briten tok i land seieren på enkeltvis foran lagkamerat Valtteri Bottas, og med Max Verstappen på tredjeplass skulle det bli denne trioen nok en gang på pallen. Det var tettere kamp lenger bak i midtfeltet, og Charles Leclerc sikret en kruttsterk fjerdeplass med sin relativt lite konkurransedyktige Ferrari etterfulgt av Pierre Gasly og Carlos Sainz på femte- og sjetteplass.

  Hamilton leder nå VM med 77 poengs forsprang på Bottas. Max Verstappen følger bak på bronseplassen, 17 poeng bak finnen.

  Få 25 prosent avslag ved å bruke rabattkoden «PP2020»*

  *Gjelder første periode du kjøper for. Gjelder ikke gavekort.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –