Enormt startfelt med store rallyprofiler når Lygnasprinten åpner rallysesongen 2021

  Frank Tore Larsen debuterte med sin nye doning under Romjulsrally rett før nyåret. Han har fortsatt mye å lære i den nye bilen, men er så langt storfornøyd med den nye redskapen. (Foto: Oliver Alfredsen)
  Frank Tore Larsen, her fra sin Volkswagen Polo-debut under Romjulsrally rett før nyåret. (Foto: Oliver Alfredsen)

  RALLY: Lørdag er det duket for det som omsider er årets første rallyløp, med Lygnasprinten som første arrangement som ikke har latt seg rikke av viruspandemien. Og det er åpenbart kløe etter å få kjøre rally, for på startlisten står det intet mindre enn 95 biler – til tross for at Lygnasprinten ikke har noen NM-status.

  – ANNONSE –

  To etapper skal kjøres to ganger, og det er historisk klasse som får æren av å åpne ballet. Først på veien vinner ingen ingen ringere enn den legendariske duoen Henning Solberg og Cato Menkerud, som stiller opp i en Ford Escort MK1, og ett minutt senere starter Eyvind Brynildsen og Rogert Eilertsen i en Volkswagen Golf II GTI.

  I de internasjonale klassene er også hele NM-eliten på plass, anført av VM-fører Ole Christian Veiby med Stig Rune Skjærmoen som kartleser. Ellers følger utøvere som Anders Grøndal, Frank Tore Larsen, Trond Sveinsvoll og Marius Aasen for å nevne noen.

  Ola Jr. Nore har nylig lansert at han skal kjøre full EM-sesong, men lader likevel opp med en innleid Peugeot 208 og starter først blant R2-bilene, som også har innslag andre unge og spennende utovere. Utover dette stiller altså flere sterke navn opp i både tohjulsdrevne og firehjulsdrevne biler i nasjonal klasse, og ungdomsklassen får også tre innslag denne gangen, ved henholdsvis Marius Solberg Hansen, Kristiane Hvaal Engh og Ingrid Maria Fulsås.

  Totalt 95 førere er altså klare til årets første rallyløp som har hatt gjennomkjøring sent fredag kveld og lørdag morgen før det braker løs senere lørdag ettermiddag.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –