Duket for virtuelt 4-timersløp på Le Mans til ære for alle kreftsyke barn

  (Foto: Markus Gjesdal / Norwegian SimRacing Channel)
  (Foto: Markus Gjesdal / Norwegian SimRacing Channel)

  SIMRACING: Den virtuelle bilsportens posisjon holder seg fortsatt godt etter at interessen eksploderte i takt med koronaviruset, både i Norge og verden forøvrig. Før jul ble det arrangert et vellykket veldedighetsløp i simracing til inntekt for «Blå Kors», og førstkommende helg er det duket for et nytt løp hvor det denne gang er kreftsyke barn som står i sentrum.

  – ANNONSE –

  Det er simracingkringkasteren Norwegian SimRacing Channel, som forøvrig Parc Fermé samarbeider med også i dette løpets sammenheng, som har gått i bresjen for et nytt veldedighetsløp til inntekt for Barnekreftforeningen. Målet er å samle inn 150.000 kroner i forbinelse med, og i etterkant, av løpet. Innsamlingen foregår både gjennom påmeldingsavgiften på 200 kroner per bil, samt at man gjennom livesendingen på sosiale medier hele tiden vil følge utviklingen i innsamlingen som skjer via Spleis-plattformen.

  Selve løpsformatet er altså et firetimersløp med to førere per bil, og ettersom det kjøres på Le Mans for anledningen, så er det også naturlig at klasseinndelingen følger Le Mans-strukturen, der det er henholdsvis LMP2 og GTE som er klassene det kjøres i. I skrivende stund er det 70 førere som er påmeldt, hvor det totalt er plass til 120 førere fordelt på 60 biler som er makskapasiteten på iRacing-plattformen.

  – Løpet vil være en fantastisk opplevelse som jeg vet førere og seere sent vil glemme. For egen del gleder jeg meg også til å snakke med mennesker som vil fortelle om sine erfaringer, og omsider å få overrekke en forhåpentligvis stor pengesum til Barnekreftforeningen når innsamlingen er over i slutten av juni, sier Simen Brunstad, en av initiativtakerne sammen med blant annet Parc Fermé, til Barnekreftforeningens nettsider.

  Påmelding skjer via en donasjon på minst 200 kroner til Barnekreftforeningen her, hvor man ellers også kan bidra med en helt frivillig sum som går direkte til Barnekreftforeningens sak.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –