Dramatiske forandringer på rallycrosskalenderen – VM-runden i Norge er fjernet

  Bildeserie fra VM- og EM-runden i rallycross på Lånkebanen. (Foto: Sunniva Rudi / Parc Fermé)
  (Grafikk: IMG)

  RALLYCROSS-VM: Mandag kunngjorde IMG, rettighetshaverne til Rallycross-VM, en foreløpig revidert terminliste for rallycrossesongen etter at årets fire første VM-runder er blitt utsatt som følge av korona-situasjonen. Både Spania, Portugal, Belgia og Norge sine runder er blitt rammet, og ventet sesongstart har derfor vært den populære VM-runden i svenske Höljes – selv om det har vært ventet at den terminfestede løpshelgen i juli må utsettes.

  – ANNONSE –

  Gitt at FIA godkjenner utkastet, så blir sesongstarten i Sverige satt til 20. til 23. august. Det er også verdt å legge merke til at sesongfinalen er lagt til Nürburgring i Tyskland rekordsent, først 11. til 13. desember, samt at det kjøres to tellende VM-runder i Abu Dhabi i slutten av oktober.

  Bestill vår nye og eksklusive bilsportkalender med mer enn 130 bilder av norske utøvere i perioden 2007 til 2020!

  Samtidig er altså ikke den norske VM-runden med på det nye forslaget. Ei heller Sør-Afrika. Hva skjebnen til disse løpene blir, er foreløpig ikke bekreftet – derfor vites det ikke om det kommer nye datoer eller om disse løpene offisielt er avlyst.

  – Situasjonen er fortsatt uavklart inntil vi får en bekreftelse fra IMG, skriver daglig leder i Hell RX, Annette Tollefsen Jensen, i en SMS til Parc Fermé.

  IMG har så langt ikke besvart våre henvendelser vedrørende den norske VM-runden.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –