DirtFish: Hyundai kan være på vei bort fra Rally-VM innen få år

  2020 FIA World Rally Championship Round 03, Rally Mexico 12-15 March 2020 Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Helena El Mokni Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
  (Foto: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH)

  RALLY: Framtiden er fortsatt uviss for Rally-VM, som i utgangspunktet skal implementere hybridbiler fra og med 2022. Dette er kun et drøyt år til og regelverket er foreløpig ikke satt. Tommi Mäkinen har tidligere uttalt sin store utålmodighet vedrørende dette, og nå hevder også nettstedet til DirtFish at Hyundai teller på knappene.

  – ANNONSE –

  For det å utvikle en bil innen 2022 er for knapt med tid dersom man skal få gjennomført et godt nok test- og utviklingsprogram, og Hyundais teamsjef Andrea Adamo ønsker nå en forsinkelse av regelverket til tidligst 2023. DirtFish mener i så måte at Hyundai i stedet kan vende sine fabrikkforpliktelser i retning baneracing, mens rallyavdelingen vil fokusere på kundelevering av Rally 2- og Rally 3-biler, selv om teamsjefen er tilbakeholden på detaljene i hva han tenker.

  – Du kan skrive hva du vil, folk har dødd for at du skal ha din rett til det. Det jeg vil si er at disse hybrid-greiene er vanskelig å gjøre nå. Det er for kort tid. Jeg er bekymret, sier Adamo til DirtFish.

  Få 25 prosent avslag ved å bruke rabattkoden «PP2020»*

  *Gjelder første periode du kjøper for. Gjelder ikke gavekort.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –