Dette er startnumrene som årets WRC-førere har valgt

  (Foto: Hyundai Motorsport GmbH)

  WRC: Mandag kom de siste kunngjøringene og bekreftelsene fra WRC-sirkuset etter at mesterskapet i år valgte å avstå fra Autosport-messa i Birmingham med tanke på deres offisielle lansering. Samtidig ble også startlisten for Rally Monte-Carlo offentliggjort.

  – ANNONSE –

  Hyundai var siste team ut til offisielt å presentere årets satsing med deres fire førere og den nye – hvis den kan kalles ny – dekoren på bilen. Verdensmester Ott Tänak har blant annet signert DirtFish, det kjente amerikanske bilsportsenteret i Seattle, som sin største personlige sponsor for året – og den estiske verdensmesteren har også valgt å beholde startnummer 8 framfor å ta startnummer 1 som han har krav på. Sebastien Loeb har osgå gått fra startnummer 19 til startnummer 9, samme som han hadde i Rallycross-VM.

  Årets WRC-sirkus er dermed satt. Startlisten bekrefter også at Ole Christian Veiby på mange måter er klar for Hyundais satsing i WRC, selv om Hyundai og Veiby selv ikke har bekreftet dette – men i tospann med Nikolay Gryazin står han altså påmeldt til Rally Monte Carlo i det teambaserte WRC 2-mesterskapet. Det samme gjør som kjent Mads Østberg for Citroën, mens Oliver Solberg er påmeldt uten for WRC 3 i privat regi i denne omgang.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  Slik er de permanente startnumrene på WRC-førerne for året:

  #3 – Teemu Suninen / Jarmo Lehtinen (M-Sport Ford)
  #4 – Esapekka Lappi / Janne Ferm (M-Sport Ford)
  #6 – Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai)
  #8 – Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai)
  #9 – Sebastien Loeb / Daniel Elena (Hyundai)
  #11 – Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai)
  #17 – Sebastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota)
  #18 – Takamoto Katsuta / Dan Barritt (Toyota)
  #33 – Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota)
  #44 – Gus Greensmith / Elliot Edmondson (M-Sport Ford)
  #69 – Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota)

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –