Dennis på startlisten til årets 24-timersløp på Le Mans

  Dennis Olsen. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  Dennis Olsen. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  RACING: 2020 var på mange måter fram-og-tilbake-sesongen for mang en fører og team, og for Porsche-profilen Dennis Olsen gjaldt det spesielt 24-timersløpet på Le Mans hvor han var av og på startlista opp til flere ganger. 24-åringen fikk sin debut i ett av de mest prestisjefylte enkeltløpene i verden i 2019, da hos Porsches fabrikkteam i GTE Pro-klassen, men etter at Porsche omgjorde hans posisjon til å spille hovedrollen hos flere kundeteam, så er det GTE Am-klassen som er aktuell for Olsen denne sesongen.

  – ANNONSE –

  Nå er det imidlertid klart at han er å finne på startlisten igjen, forhåpentligvis sikrere enn noen gang. Olsen er av Porsche plassert hos Team Project 1 og er foreløpig eneste fører på bilen, som totalt skal ta imot to andre førere. Olsen har såkalt gull-status på lisensen og er således å regne som ledestjerna på bilen, mens det er ventet at de fyller opp med en sølvgradert fører og en bronsegradert fører – tradisjonen tro hvor sistnevnte har det største økonomiske bidraget for at teamet skal få kjørt.

  En annen fører som representerer Norge er Egidio Perfetti, som har vokst opp i Italia – men har valgt å representere fødelandet til sin norske mor. Også Perfetti skal stille for den andre bilen til Team Project 1, og er bronsegradert. Perfetti har dog gjort stor suksess i Am-klassen, med seier på Le Mans i 2019, hvor han også tok gull sammenlagt samme sesong.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –