Bekreftet: Veiby har signert fabrikkontrakt med Hyundai

  (Foto: Hyundai Motorsport GmbH)

  WRC 2: Det som kanskje har vært ett av 2020-årets dårligst bevarte hemmeligheter er nå bekreftet. Ole Christian Veiby skal kjøre full sesong i WRC 2 sammen med Hyundai Motorsport. Dette ble bekreftet tirsdag formiddag, selv om Veiby lenge har stått påmeldt til Rally Monte-Carlo i WRC med nettopp en Hyundai i20 R5. Han blir teamkompis med russiske Nikolay Gryazin.

  – ANNONSE –

  Allerede i fjor begynte Veibys far og EVEN Management-grunnlegger Erik Veiby å sjekke forholdene i Hyundai for en framtidig satsing med sønnen. Årsaken er at de ønsker ham tettere et fabrikkteam som har WRC-biler i porteføljen, for å komme i bedre posisjon til å kunne teste med WRC-bil.

  Hyundai besluttet i 2019 å esklarere R5-prosjektet etter at de har slitt med å oppnå suksess med bilen, og Veiby har allerede kjørt bilen en rekke ganger både på test og i løp. Teamsjef Andrea Adamo bekreftet også overfor Parc Fermé i fjor høst at de var svært interesserte i å få med 23-åringen på laget.

  Bestill vår nye og eksklusive bilsportkalender med mer enn 130 bilder av norske utøvere i perioden 2007 til 2020!

  Veiby kjørte for Skoda Motorsport i 2018, en kontrakt som ble sagt opp før perioden utløp det året – og siden har han måtte levere resultater i privat regi for å gjøre seg aktuell for fabrikkteamene igjen.

  – Jeg håper også at erfaringen jeg har fra andre R5-biler kommer godt med i videreutvikling av bilen. Jeg har jo fått konkurrert med i20’en ved ett par anledninger allerede, så jeg føler jeg kan sette ett hårete mål for sesongen, det er vel bare totalseier som gjelder, sier Veiby i en pressemelding.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –