Bekreftet: Finland overtar vinterløpet i Rally-VM på rekordfart etter Sveriges avlysning

  (Foto: WRC)
  (Foto: WRC)

  WRC: Denne helgen kjøres det som er det opprinnelige Arctic Lapland Rally. Men mens våre to Hyundai-håp med norsk blod i WRC 2, Ole Christian Veiby og Oliver Solberg, begge skal kjøre denne runden førstkommende helg sammen med blant annet Formel 1-stjernen Valtteri Bottas, så får også arrangøren flere ting å tenke på.

  – ANNONSE –

  Nå har de nemlig 44 dager på seg til å sette sammen et VM-løp i samme område. Ryktene har dog versert lenge om at Arctic Lapland Rally får VM-status etter at Rally Sweden måtte avlyse, og nå bekreftes det fra WRC Promoter at ryktene har stemt. Det blir altså en finsk VM-runde på snø denne vinteren, siste helgen i februar.

  – Etter at det ble klart i desember at Rally Sweden ikke finner sted, så har vi jobbet hardt med det finske bilsportforbundet, byen Rovaniemi og deres ildsjeler for å prøve å få til et slikt løp. Det blir et kappløp mot tiden, og jeg må takke alle de involverte, sier WRC Promotor-leder Jona Siebel.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –