Aserbajdsjans Grand Prix: Ny Formel 1-kamikaze med en særdeles uventet seierspall

  Dette bildet sier det meste om hvordan løpet i Baku endte til slutt, der Lewis Hamilton bommet fullstendig på restarten. (Foto: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool)
  Dette bildet sier det meste om hvordan løpet i Baku endte til slutt, der Lewis Hamilton bommet fullstendig på restarten. (Foto: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Først krasjet Lance Stroll etter en spontanpunktering. Det samme skjedde så med løpets soleklare leder, og VM-leder forøvrig, Max Verstappen, der venstre bakdekk punkterer på løpets raskeste parti nedover start-mål-langsiden. Begge førerne klarte seg fint fysisk, men løpet blir rødflagget to runder før slutt, og alle fikk med det en sjanse til å sette på nye dekk før omstarten.

  – ANNONSE –

  Så bremser Lews Hamilton seg ut av første sving etter en ganske sterk start da løpet ble fyrt igang igjen for de to siste rundene, og med det var det Red Bulls Sergio Perez som kunne kontrollere seieren inn, sin første for Red Bull og hans andre i karrieren etter fjorårets sensasjonelle seier i Bahrain. Hamilton endte like gjerne sist da han måtte slippe hele feltet forbi seg ut av første sving.

  Like etter løpsslutt kom det fram at det var kritisk for Perez. Han måtte stoppe bilen rett etter målgang, og avslørte etterpå at de ikke var langt unna at bilen var i ferd med å bryte løpet.

  Men ikke bare var det oppsiktsvekkende med Perez på toppen av pallen. Den største overraskelsen i Baku, rent tempomessig, var kanskje Sebastian Vettel. Tyskeren, som dominerte Formel 1 med fire VM-gull fra 2010 til 2013, har hatt en medioker start på sesongen for sitt nye team Aston Martin, men progresjonen de siste løpene har vært oppløftende for tyskeren. Og ved siden av å levere en ganske god løpsfart, så var han også på rett sted til rett tid til å sikre andreplassen – og med det hans første pallplass for sitt nye team.

  Pierre Gasly tok tredjeplassen, og med det sin tredje pallplass etter seieren fra Monza i fjor og andreplassen i Brasil i 2019 i bagasjen. Gasly leverte en sterk kvalifisering ved å bli nummer fire, og hadde også et godt tempo i likhet med Vettel – slik at de alltid var på skuddhold mot de raskeste. Og da Verstappen endte i murveggen og Hamilton surret det til for seg selv, så var det altså duket for en av de mer uforutsigbare seierspallene igjen.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –