Årets første NM-runde utsatt som følge av enda større koronainnstramminger

  Frank Tore Larsen må vente med å se om han kan stille til start på hjemmebane i Rally-NM i år. Her fra i fjor der han kjørte Ford Fiesta – en bil som nå er overlevert til Geir Helge Frøslid, mens Larsen selv skal stille opp i Volkswagen Polo GTI R5. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  RALLY: Rally-NM skulle egentlig gå av stabelen 16. januar, tradisjonen tro på Sigdal. Men etter at det ble iverksatt større tiltak over nyåret som følge av den negative utviklingen i forhold til smitte av korona, så skulle dette også bli en hodepine for NMK Modum & Sigdal som er arrangør av NM-åpningen.

  – ANNONSE –

  Arrangementsforbudet som Sigdal kommune hadde på slutten av 2020 opphørte 22. desember, og arrangøren fikk i utgangspunktet grønt lys av kommunelegen til å arrangere løp. Men ytterligere innstramminger nå gjør at det blir for vanskelig for arrangøren å gjennomføre løpet. Ny dato er foreløpig ikke satt, men i forhold til vinteren er det kun den påfølgende helgen 23. januar, som er den eneste ledige helgen hvis et ikke skal kollidere med andre norske vinterløp.

  Arrangøren melder følgende i forbindelse med utsettelsen:

  – Sportskomiteen har i kveld kommet til en avgjørelse som gjør at vi ser oss nødt til å utsette Sigdalsrally 16. januar, på grunn av de nye Covid-19-innstrammingene som ble innført for de første to ukene i januar. Det blir for utfordrende for oss å gjennomføre arrangementet innenfor de reglene som nå gjelder. Ikke i forhold til deltagerne selv, men for våre funksjonærer som må jobbe sammen på tvers av etablerte kohorter. Det er selvsagt ekstra synd nå som forholdene er perfekte og påmeldingen er bra.

  Forøvrig er ikke Sigdalsrally det eneste løpet som allerede i 2021 har fått smekk i fleisen av koronaviruset. NMK Nore & Uvdal besluttet mandag også at planlagte Smådølsprinten førstkommende helg avlyses i sin helhet.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –