Arctic Rally Lapland, SS9: Sterk norsk innsats i WRC 2 – Oliver lader opp til Power Stage med ny sterk etappetid

  Ole Christian Veiby. (Foto: Jordi Rierola / Hyundai)
  Ole Christian Veiby. (Foto: Jordi Rierola / Hyundai)

  RALLY: Det nærmer seg slutten av årets eneste vinterløp på VM-kalenderen i rally, og fram til nå har også Arctic Rally Finland vært et svært vellykket erstatningsløp for Rally Sweden. Estlenderen Ott Tänak har begynt å sikre seieren, mens det skiller under to sekunder i en intens kamp om andreplassen mellom Kalle Rovanperä og Thierry Neuville etter at finnen tok belgieren med ett fattig tidel på dagens første av kun to etapper.

  – ANNONSE –

  Oliver Solberg fortsetter å holde et høyt tempo i sin WRC-debut i VM-sammenheng, og klokket inn en ny fjerdetid. 19-åringen uttrykte at han ikke var spesielt fornøyd med åpningen på etappen, men farta kom seg utover 22,47 kilometerne – og på de siste sektortidene var norsk-svensken også raskest av samtlige.

  I WRC 2 var det en oppløftende utvikling sett med norske øyne totalt sett. Andreas Mikkelsen har innsett at Esapekka Lappi er i det umulige hjørnet dette helgen, men kjørte med et stabilt og godt tempo for å sikre andreplassen. Ole Christian Veiby har slitt gjennom store deler av løpet, men begynte å komme seg på de siste etappene i går, og fortsatte den positive utviklingen med å kjøre inn til andretid, kun tre tideler bak Lappi. Eyvind Brynildsen, som ligger på fjerdeplass i WRC 2, hadde også en god gjennomføring at etappen, kun 2,5 sekund bak Lappi.

  Den siste etappen, som er identisk med dagens første, kjøres 12:18 norsk tid, og er da en såkalt Power Stage hvor både WRC og WRC 2-førerne kan ta inntil fem ekstra bonuspoeng i sammendraget.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –