Arctic Rally Finland: Snuste på Power Stage-poeng – så ble det litt for mye av det gode for Oliver

  Her endte Oliver Solberg etter en knallhard satsing under Power Stage. Fasit ble én tapt plass sammenlagt, men Solberg kunngjorde at han gjorde et ærlig forsøk på å sikre så godt etapperesultat som mulig. (Skjermdump: WRC+ All Live)

  RALLY: Som vanlig er Power Stage det ekstra spenningsmomentet under et VM-løp, og Arctic Rally Finland skulle bli intet unntak. Foruten at Ott Tänak hadde en solid ledelse i toppen, så var det en sekundstrid mellom Kalle Rovanperä og Thierry Neuville før siste etappe. For å gjøre lang historie kort, så vesklet de tidelene seg i mellom før den unge finnen sikret andreplassen foran belgieren – og med det går også Rovanperä opp i ledelse sammenlagt i VM ettersom Monte Carlo-vinner Sebastien Ogier ikke sikret mer enn ett Power Stage-poeng og null plasseringspoeng.

  – ANNONSE –

  Oliver Solberg klatret opp til sjetteplass etter gårsdagens avkjøring av Ogier, og åpnet dagen med en fjerdetid. Under Power Stage var det imidlertid beinhard ladding fra den unge norsk-svensken, og i tidelkamp med Ogier så det lenge ut som Solberg til slutt kunne kapre både ett og to Power Stage-poeng.

  Men med kun noen få hundre meter igjen i til mål, så bar det rett i brøytekanten for Solberg og kartleser for anledningen, Sebastian Marshall, som med det la igjen rundt 15 sekunder. Han tapte også sjetteplassen til Takamoto Katsuta etter avkjøringen, men sikret syvendeplass og således karrierebeste på en resultatliste i Rally-VM.

  – Jeg vet ikke når jeg får kjøre WRC-bil igjen, så jeg tenkte – hvorfor ikke. Men jeg beklager. Jeg prøvde alt jeg kunne, sa en fattet Solberg i mål på den siste etappen.

  Parc Fermé kommer tilbake med WRC 2-resultatene i en egen post.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –