Arctic Rally Finland, lørdag: Verdensmesteren banet vei for Oliver i siste sving – positiv utvikling for Veiby i WRC 2

  Oliver Solberg. (Foto: Fabien Dufour / Hyundai)
  Oliver Solberg. (Foto: Fabien Dufour / Hyundai)

  RALLY: To etapper gjenstår av Arctic Rally Finland etter at lørdagens seks prøver er gjennomført, og i toppen ligger Ott Tänak an til å sikre seieren før søndagens avslutning. Estlenderen har et forsprang på 24,1 sekunder ned til hjemmefører Kalle Rovanperä, som jages hakk i hel av Thierry Neuville – som etter en kanontid på dagens siste fartsprøve nå er fattige 1,8 sekunder bak den unge finnen.

  – ANNONSE –

  Oliver Solberg har fortsatt å imponere i WRC-klassen, selv om en feil på den nest siste prøven kostet ham mange sekunder og én plassering. Han har duellert med verdensmester Sebastien Ogier og den japanske yndlingen Takamota Katsuta gjennom dagen, og da førstnevnte presterte å kjøre seg ordentlig fast i den siste svingen på den siste etappen, så banet ham vei for Solberg – bokstavelig talt – til å klatre opp til sjetteplassen.

  Den store norske deltakelsen er dog i WRC 2, hvor Andreas Mikkelsen har vært nødt til å fokusere på sin andreplass ettersom Esapekka Lappi har vært tilnærmet overlegen i denne klassen gjennom hele helgen. Finnen har nå 49,8 sekunder ned til nordmannen, mens russiske Nikolay Gryazin holder tredjeplassen, ytterligere 36 sekunder lengre ned. Nordmennene følger på med Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby på fjerde- og femteplass. Brynildsen har kjørt stabilt med et noe svakere tempo bak de aller raskeste, mens Veiby har svart på tiltale etter en svak åpning av løpet.

  Sistnevnte avsluttet dagen med å bli beste nordmann og har kjørt inn over 20 sekunder på Brynildsen, og har nå 22 sekunder opp til sin landsmann før søndagens to avsluttende prøver.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –