Andreas bekrefter satsing i de to største mesterskapene med Rally2-bil

  (Foto: Simen Næss Hagen)

  RALLY: Tidligere i desember avslørte Andreas Mikkelsen at han har et svært tettpakket og intenst 2021-program i vente, parallelt med at han og kartleser Anders Jæger-Amland skiller lag etter fem sesongers samarbeid. Mikkelsen har som mål å komme seg tilbake i et fullverdig fabrikksete i WRC igjen, men har det siste året vært nødt til å nøye seg med test for Pirelli og enkeltløp i R5-bil.

  – ANNONSE –

  Og han holder seg i R5-kategorien, som formelt bytter navn for godt til Rally2 fra og med 1. januar. Et tett samarbeid med Skoda Motorsport gjør at nordmannen får en full sesong i WRC 2, sammen med kundeteamet Toksport WRT, samtidig som han også får full sesong i Rally-EM. Det kunngjør Mikkelsen på sin YouTube-kanal søndag.

  Ettersom disse to terminlistene ikke kolliderer med hverandre, så er det fullt mulig å gjennomføre begge mesterskap. Med det blir det minst 16 løp for nordmannen, ettersom det skal kjøres inntil åtte løp i WRC 2, samtidig som europamesterskapet også består av åtte løp. Ved siden av å samarbeide med Skoda om å utvikle en ny Rally2-bil til 2022, så er målet å dominere begge mesterskapene så godt han for å styrke aksjene sine til et fremtidig WRC-sete igjen.

  Mikkelsen uttaler også at han har ambisjoner om å få til noen løp i en WRC-bil igjen i 2021, utenom løpene som går innunder hans WRC 2-program, avhengig av hvilke sponsorer eller investorer han får med på laget.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –