Akropolis Rally: Kalle i storform parkerte VM-eliten – Andreas stikker fra i WRC 2-mesterskapet

Publisert

RALLY: To seire og én pallplass de siste tre løpene er beviset på en ung finne i knallform om dagen. Etter tre løp på rad uten poeng tidligere i år har Kalle Rovanperä åpenbart tatt læring av sesongutviklingen, og søndag sikret han karrierens andre VM-seier i rally da han gjennom hele Akropolis Rally har hatt full kontroll på resten av feltet. Ott Tänak kjørte inn til andreplass, 41,1 sekunder bak, mens teamkamerat Sebastien Ogier måtte se seg slått med ett minutt og 11 sekunder på en tredjeplass.

Kalle Rovanperä fra de greske rallyveiene. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

Rovanperä har ledet hele løpet siden SS3 og vant også åtte av løpets 15 etapper. Deriblant den siste etappen som også gir fem ekstra poeng i mesterskapet. Det betyr at Rovanperä melder seg på i medaljekampen for fullt i Rally-VM. Elfyn Evans beholder sølvplassen med 136 poeng, seks poeng foran Thierry Neuville, mens Rovanperä ligger bare ett poeng bak belgieren.

Med norske øyne var dette også en helg med blandede følelser. Mads Østberg og Oliver Solberg fikk tidlig problemer i løpet, og måtte begge bryte fredagens etapper. Begge restartet og Østberg har karret seg videre gjennom løpet, uten å ha vært noen trussel i sammendraget, mens Solberg måtte bryte på nytt etter en avkjøring lørdag.

Andreas Mikkelsen har derimot forsvart det norske flagget denne helgen. Skoda-føreren har kjørt på en sikre siden og tidvis også ligget bak teamkamerat i Toksport WRT, Marco Bulacia Wilkinson. Men Mikkelsen satte noen få kanontider da det gjaldt som mest, og sikret med det også WRC 2-seieren til slutt. Dermed styrker han posisjonen sin i mesterskapet, mens Bulacia Wilkinson klatrer forbi Østberg i mesterskapet.