Akropolis Rally, fredag: Andreas med full kontroll - marerittstart for Mads og Oliver

Publisert

RALLY: Første dag av den greske VM-runden i rally er gjennomført, og med norske øyne har det vært en dag med blandede følelser. For norsk-svenske Oliver Solberg hadde en kanonåpning i WRC 2-klassen og vant de to første prøvene for dagen, men på den tredje etappen skulle det gå galt. Problemer med hjulopphenget, som Oliver anser som en ren teknisk feil, sendte dem ut av seierskampen - men de blir å finne på startstreken igjen i morgen, dog helt hektet av i kampen om pallen.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

Det ble også en nedtur for Mads Østberg, hvor det var ventet at han skulle utkjempe en helnorsk duell med Andreas Mikkelsen i deres innbitte kamp om WRC 2-gullet der det skiller 11 poeng i favør Mikkelsen. Men Østberg møtte på problemer med drivverket allerede på dagens første etappe, og kom i mål med et tidstap på fem minutter. På SS5 ble det brutt etter at han satset vel hardt over et hopp og traff en kant etter hoppet. Østberg er ventet å restarte han også, og det skiller sånn sett bare 25 sekunder mellom Østberg og Solberg som ligger henholdsvist nest sist og sist i klassen.

Andreas Mikkelsen har hatt en roligere dag på jobb med en strategi om å komme seg trygt igjennom uten problemer. Tidene har likevel vært solide, men etter første dag har han sluppet teamkamerat Marco Bulacia Wilkinson foran seg med 5,3 sekunder. Bolivianeren ligger forøvrig 16 poeng bak Mikkelsen i WRC 2-sammendraget før helgens VM-runde.

I WRC-klassen er det finske Kalle Rovanperä som har tatt føringen, men det er tett om pallplassene. Det skiller kun 3,7 sekunder ned til Ott Tänak, som igjen bare er to tideler foran Sebastien Ogier etter at første tredel av løpet er gjennomført.