Abu Dhabis Grand Prix: Max uttelling i sesongavslutningen – også for McLaren

  (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)
  (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Selv om det ikke var relativt uventet at det ble en nokså lite underholdende VM-finale i Formel 1 på Yas Marina Circuit utenfor Abu Dhabi, så var det likevel en nerve på noen områder som trengte 55 runder på å få sitt endelige punktum. Foruten at Max Verstappen fortsatte der det slapp etter lørdagens knallsterke kvalifisering, så hvilte det også en spenning over den svært verdifulle kampen om tredjeplassen for konstruktørene mellom McLaren og Racing Point.

  – ANNONSE –

  McLaren-førerne Lando Norris og Carlos Sainz etablerte seg godt innenfor topp 10 og scoret samlet sett gode poeng for de oransje. Og da forrige løpshelgs vinner Sergio Perez for andre gang på tre uker ulykksalig måtte parkere bilen med motorproblemer, så var det lite Lance Stroll alene kunne gjøre for å slå tilbake mot McLaren-angrepet.

  På tampen av løpet hadde også Alexander Albon en oppsiktsvekkende innhenting mot Lewis Hamilton, som hadde posisjonert seg på en trygg tredjeplass gjennom hele løpet, Valtteri Bottas like så på andreplassen. Men under to sekunder skilte de siste rundene, der Albon hadde ett høyere tempo enn årets verdensmester. Men det holdt for den nylig koronafriskmeldte briten, som forseglet pallplassen sammen med sin faste duo der oppe – Verstappen og Bottas.

  For Verstappen vant altså på overlegent vis og sikret med det sesongens andre seier. Men med Bottas på andreplass i løpet kunne ikke Verstappen gjøre noe med sølvmedaljen i VM. Dermed ble det altså gull til Hamilton, sølv til Bottas og bronse til Verstappen i årets sesong.

  Årets sesongfinale markerte også en rekke punktum i Formel 1 sine historiebøker. Kevin Magnussen og Romain Grosjean er altså ferdige i sporten, Sebastian Vettel kjørte sitt siste løp for Ferrari før han går til Aston Martin (nå Racing Point) neste år, Carlos Sainz kjørte sitt siste løp for McLaren før han forsvinner til Ferrari og Daniel Ricciardo reiser til McLaren etter to sesonger i Renault.

  Bestill vår nye og eksklusive bilsportkalender med mer enn 130 bilder av norske utøvere i perioden 2007 til 2020!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –