81 deltakere påmeldt til årets norgesmesterskap i bakkeløp

  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  BAKKELØP: Det ble noe til og fra tidligere i år da den opprinnelige NM-runden i bakkeløp på Hunderfossen ble avlyst, men senere jobbet arrangør NMK Sør-Gudbrandsdal om å få til et alternativt norgesmesterskap opp VIP-veien ved Lysgårdsbakken på Lillehammer. Arrangementet ble til slutt spikret, og onsdag kveld ble ogå startlisten offentlig. Intet mer enn 81 biler er påmeldt fordelt på syv ulike NM-klasser og tre gjesteklasser.

  – ANNONSE –

  LES OGSÅ: Derfor er Bakkeløp-NM på vei tilbake til klassiske trakter på Lillehammer

  Fra Supernasjonal klasse 1 til 4, tilsvarende klasseinndeling som i rallycross, er det henholdsvis 14, 11, 9 og 9 biler påmeldt, mens det blant rallybilene er 15 tohjulstrekkere og ni firehjulstrekkere. Det ble også innvilget dispensasjon til at kravet om å få oppfylt NM-status reduseres fra åtte til seks biler, hvilket betyr at også den firehjulsdrevne rallycrossklassen får egen NM-status ettersom det der er påmeldt seks biler.

  Ellers er det fem biler fordelt på to historiske klasser, mens Gatebil Extreme har en egen klasse med tre påmeldte biler. NM i bakkeløp kjøres i samme trasé med to tellende runder over to dager, og arrangeres lørdag 26. og søndag 27. september.

  Se fullstendig startliste her!

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –