24-timersløpet på Nürburgring: Ny klasseseier til Oskar – nedtur for GT3-gutta

  Christian Krognes i Walkenhorst Motorsport ble beste nordmann med en 12. plass sammenlagt. (Foto: BMW Motorsport Group)
  Christian Krognes i Walkenhorst Motorsport ble beste nordmann med en 12. plass sammenlagt. (Foto: BMW Motorsport Group)

  RACING: Med høstsesongen i internasjonal bilsport på høygir betyr det at man tar igjen det tapte fra tidligere i år, og ett av mange løp som ble utsatt var det berømte 24-timersløpet på Nürburgring, nøyaktig en uke etter verdens største 24-timersløp på Le Mans.

  – ANNONSE –

  Tre norske utøvere deltok på hver sine biler denne helgen, og mest spenning var det knyttet til både BMW-fører Christian Krognes og Porsche-profilen Dennis Olsen som begge hadde klare vinnerambisjoner før løpet.

  Dessverre ble det tungt for nordmennene i høljregnet, og da de opplevde problemer på hver sin kant måtte de se langt etter toppresultatene. Christian Krognes og Walkenhorst endte på en beskjeden 12. plass sammenlagt, mens Dennis Olsen og hans bil nummer 18 fra KC Motorgroup endte på 13. plass, drøye tre minutter bak bilen til Krognes. Totalseieren gikk til BMW-trioen Nicky Catsburg, Nick Yelloly og Alexander Sims som fullførte to runder før de norske gutta.

  Dog var det ett lyspunkt med norske øyne. Nürburgring-spesialisten Oskar Sandberg fikk tillit av Team Adrenalin Motorsport i deres BMW M240i i cup-klassen, og kvitterte med å ta klasseseier mot fem andre konkurrenter i identisk bil, og dette var Sandbergs tredje klasseseier i 24-timersløpet på fire sesonger.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –