120 påmeldte til «årets vintereventyr» – nesten halvparten er eldre 2WD-biler i nasjonal klasse

  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  RALLY-NM: Til helgen avsluttes vintersesongen av Rally-NM, og med tanke på at Rally Finnskog ble avlyst så blir det derfor kun to tellende NM-runder. Legendariske Numedalsrally, som i fjor led samme skjebne som Rally Finnskog i år, er kjent for å huse mange startende biler – og 2020 er intet unntak.

  – ANNONSE –

  For intet mindre enn 120 førere og kartlesere står påmeldte til helgens NM-runde med Rødberg i Nore og Uvdal som sentrum. To WRC-biler, 11 R5-biler og 15 eldre firehjulsdrevne biler (klasse 13) utgjør mange deltakere med trekk på alle hjørnene, og i blant de nyere tohjulsdrevne bilene, først og fremst R2, stiller det flere interessante førere utover de faste traverne. For Philip N. Bakken debuterer i denne klassen, rallycrossfører Espen Isaksætre er på plass igjen, og den profilerte kartleseren Stig Rune Skjærmoen skal kjøre en Citroën C2 R2 MAX.

  Men den ekstreme mengden er i NM-klassen for eldre tohjulsdrevne biler. Intet mindre enn 52 biler er påmeldt fordelt på klasse 10 og 11. Det er i norsk rallysport svært sjeldent at så mange førere kjemper om poeng i én spesifikk NM-klasse, og til sammenlikning var det 82 påmeldte biler under hele Sigdalsrally i midten av januar.

  Ellers er det verdt å nevne at debutant klassen inne holder ni biler alene, det er syv biler på plass i historisk klasse (klasse 15) og ni biler påmeldt i Volvo Original-klassen. Se hele påmeldingslisten her.

  Tegn et abonnement hos oss for å få full tilgang til all vår journalistikk

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –