Martinius Stenshorne (15) fortsetter å imponere i startgropa av formelbilkarrieren sin.

Martinius (15) på Formel 4-pallen for første gangen med sterk andreplass

– Den norske superstjernen framstår som en helt der ute, sa TV-kommentatorene etter det siste løpet i Dubai.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 4: Hokksund-gutten Martinius Stenshorne fortsetter å sanke erfaring, og har møtt mye motgang av diverse karakter hva gjelder både tekniske feil og ikke minst hendelser ute på banen. I fem uker på rad oppholder han seg nå i De forente arabiske emirater for å kjøre emiratenes Formel 4-mesterskap over nettopp fem løpshelger disse ukene, sammen med R-ace GP-teamet, som driftes i samarbeid med arabiske 3Y.

Sist uke gjorde han debuten i Abi Dhabi. Denne uka er det Dubai som gjelder. Totalopplevelsen fra denne andre løpshelgen er vesentlig mer positiv enn den første. Han åpnet med en femteplass i det første av totalt fire løp som går over en helg. Dette endte dog av den dramatiske sorten.

Hell i uhell

Stenshorne ble involvert i et sammenstøt som skulle vise seg å være hell i uhell. Stenshorne gjorde et forbikjøringsforsøk på russiske Nikita Bedrin i PHM, som i sin tur snurret britiske Aiden Neate i Prema rett foran snuta på Stenshorne. Problemet var at Stenshorne endte opp med å hekte i Neate som stoppet rett foran dem. I stedet for sikkerhetsbil endte det med at løpet ble rødflagget og avsluttet - og regelen tilsier at de tar plasseringen som går én runde tilbake.

Stenshorne lå på dette tidspunktet på en sjetteplass etter et svært godt gjennomført løp. I tillegg ble Bedrin diskvalifisert da han fikk skylden for hendelsen, slik at den norske 15-åringen kunne ta med seg en femteplass fra første løpet, selv om han avsluttet midt i en kollisjon og påfølgende rødflagg.

I video under kan du se hendelsens om førte til rødflagget.

Dramatisk kamp i siste løp

Dog viste det seg at dette sammenstøtet førte til en skade på bremseslangen, som de oppdaget før sent til at bilen kunne bli klar til det andre løpet. Han måtte derfor stå over dette, før han fulgte opp med en 12. plass i det tredje løpet. Fordelen med 12. plass her er at Stenshorne med det fikk pole position til det siste løpet for helgen.

Her tok han starten, men måtte etterhvert gi tapt for nevnte Bedrin som presset godt og etterhvert stakk fra i ledelse. En sikkerhetsbil gjorde at feltet samlet seg, men Bedrin hadde et tempo som Stenshorne ikke kunne henge på.

Spesielt fordi han hadde mer enn nok med å forsvare seg mot Prema-fører Rafael Camara som virkelig satte inn et angrep mot nordmannen, hvor de kjempet med en hårsbredd mellom bilene i opptil flere runder - der Stenshorne forsvarte seg på mesterligvis uten å la brasilianeren komme seg forbi å stikke av.

Sjekk den intense fighten med brasilianeren i videoen under.

Kontrollerte andreplassen

Mot slutten kontrollerte Stenshorne inn andreplassen uten å bli nevneverdig truet av samme mann. Andreplassen og karrierens første pallplass i Formel 4 er dermed et faktum for 15-åringen etter et svært tøft og intenst løp.

Det er også åpenbart at Stenshornets innsats er blitt lagt merke til, både fordi han er førstreis og fordi han er blant de aller yngste i feltet.

– Den norske superstjernen framstår som en helt der ute, sa TV-kommentatorene i det Stenshorne gikk ut av bilen og tok imot gratulasjoner fra både teamet og ikke minst pappa Martin som følger ham i tykt og tynt.

Powered by Labrador CMS