Marius Solberg Hansen.

Marius jakter nytt gull etter medaljerekord

Marius Solberg Hansen er rask i en rekke ulike grener, og det viser seg i premieskapet. Fremover skal han prioritere annerledes på jakt etter ytterligere suksess. 

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: Marius Solberg Hansen har vært å se i en rekke ulike bilsportgrener, og på veien har han også dratt med seg en rekke medaljer. Den siste i rekken kom sist helg i Rally-NM, og kommende helg sikter han mot et nytt gull i bakkeløp. 

BILSPORT: Marius Solberg Hansen har vært å se i en rekke ulike bilsportgrener, og på veien har han også dratt med seg en rekke medaljer. Den siste i rekken kom sist helg i Rally-NM, og kommende helg sikter han mot et nytt gull i bakkeløp. 

– Jeg skal ha gull her ja, om det ikke skjer noe spesielt, forteller Marius Solberg Hansen til Parc Fermé.

Etter at det har vært usikkerhet rundt NM i bakkeløp, ikke minst grunnet lav deltakelse, kan man i år spore en oppsving. Over 90 førere stiller til start, og sammenlignet med i fjor slipper man å slå sammen rallycross-klassene. 

Solberg Hansen var i fjor var raskest blant bilene i rallycrossens klasse 3, men det holdt kun til tredjeplass totalt siden klasse 3 og 4 ble slått sammen grunnet lavt deltakerantall. 

Prioriterer rally

Rallycross-sesongen har ikke gått som ønsket, her fra sesongstarten på Lånkebanen.

Solberg Hansen sikret sammen med kartleser Erik Storø bronse i Rally-NM. Planen var egentlig bare å kjøre et par løp i vinter, men så har det ballet på seg ved siden av rallycross-satsingen. 

Det passet fint ettersom sesongen har vært litt trøblete i rallycross-bilen. 

– Det ha egentlig bare vært litt uflaks, også har ikke bilen vært helt topp på grunn av motoren og litt sånn. Men jeg hadde jo både rally og alt det ved siden av så da var det ikke like farlig, sier Solberg Hansen.

Såpass bra har det gått at det nå er rally som prioriteres, uten at det betyr at rallycross-bilen parkeres med det første. Neste stopp etter NM i bakkeløp blir Lausitz rally i Tyskland. 

– Det blir bare mer og mer rally nå, og kanskje for å satse litt utenlands og å etter hvert se på en nyere rallybil for å forsøke noen EM-løp. Vi får se an litt, sier han. 

Uansett skal altså rallyen prioriteres fremover. Noe av det som er attraktivt med å kjøre en og en i skogen er nettopp å slippe å forholde seg til konkurrentene i sanntid. 

– Jeg liker det med rally at du ikke har fire andre som kan ødelegge for deg ved siden av. Det er egentlig bare deg selv og kartleseren.

Medaljegrossist

Om Solberg Hansen lykkes og tar medalje på Lillehammer vil det være 20-åringens syvende NM-medalje. Det som gjør det hele ekstra imponerende er at de har blitt hentet i bakkeløp, rally, rallycross og racing. 

Marius Solberg Hansen endte opp med bronse i sin første fulle sesong i Rally-NM.

Det er kun Arne Stenshorne som står med medaljer i fem ulike NM-grener, og vi må flere år tilbake i tid for å finne de andre førerne som står med medalje i fire ulike grener.

Regner vi med norgescup-gullet i crosskart fra 2016 bli totalen medaljer i fem grener på tvers av NM og norgescup, og det er han helt alene om. 

– Det er veldig kult. Før så fikk du jo også medalje for grener som isbane, grusbane og asfaltbane, så det er vanskelig å sammenligne ulike perioder. Det er egentlig ikke så veldig mange flere grener for meg sånn sett. 

Det å kjøre ulike biler er en egenskap som har vært naturlig lenge. 

– Det er jo en omstilling å hoppe inn i forskjellige biler. Jeg føler at det går ganske greit, men jeg hører flere si at det ikke er enkelt. Jeg har kjørt alt mulig siden jeg var liten, så det hjelper jo det. 

Sjekk ut Marius Solberg Hansens imponerende statistikk i Parc Fermés Bilsportbibliotek!

Powered by Labrador CMS