Selv om løpet ble avsluttet for tidlig satte det ingen demper på feststemningen hos Penske Porsche-teamet.

IMSA innrømmer:

— Løpet ble avsluttet en runde for tidlig

Det som skulle være et av verdens mest spennende 24-timersløp viste seg å vare i kun drøye 23 timer og 58 minutter før målflagget ble vist.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Årets IMSA-åpning startet i tradisjonstro med langløpet på Daytona-banen i slutten av januar. Til tross for at også denne utgaven av løpet ble historisk av flere grunner, var det nok mange som kjente at avslutningen ble noe anti-klimatisk.

Mens klokken tikket nærmere null på grafikken kom til slutt meldingen om «to runder igjen». Godt observert av hovedkommentator i Radio Le Mans, John Hindhaugh, - kunne han skue det hvite flagget som signaliserte løpets siste runde - der grafikken fortsatt viste to runder igjen, til sjokk og vantro fra hans medkommentatorer.

I går kveld ble det kjent etter en pressemelding fra IMSA at løpet faktisk ble stoppet noen minutter for tidlig.

— På grunn av en feil i løpskontroll, viste IMSA ved en feil det hvite flagget med under tre minutter igjen av løpet. På slutten av runden mottok den løpsledende Porschen målflagget med 1 minutt og 35,277 sekunder igjen, og avsluttet løpet tidligere enn de planlagte 24 timene med én runde, skriver IMSA på sine sosiale medier-kontoer.

Videre forklarer IMSA at regelverket til mesterskapet regner løp som offisielt avsluttet dersom målflagget med uhell eller i andre tilfeller blir vist før den ledende bilen har fullført den opprinnelige løpslengden.

Dette er ikke uvanlig i internasjonal bilsport, også FIA har en lignende funksjon i sitt regelverk. Mange husker sikkert Canada Grand Prix fra 2018 der kjendis Winnie Harlow flagget av løpet med to runder igjen.

Til tross for at Sebastian Vettel kjørte hele løpslengden på 70 runder, ble løpet offisielt regnet som avsluttet på runde 68. I ettertid viste det seg at det ikke var Harlows feil at målflagget ble vist for tidlig.