Dennis Vik med en sensasjonell andreplass i A-finalen under NM-finalen i rallycross på Momarken, 14. og 15. september.

Ladet opp til gullkamp med sensasjonell rallycrossbragd

Ikke alle 15-åringer får NM-løp i konfirmasjonsgave. Og enda færre kvitterer med en pallplass på første forsøk. Dennis Vik kan huke av for begge deler.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Og en bedre oppladning til helgens NM- og norgescupfinale i crosskart kunne den blide sørlendingen neppe fått. Dennis Vik er en klar gullfavoritt i Xtreme junior-klassen, der han har 12 poengs ledelse på Anniken Lindfjord. Med andre ord vil en A-finale på Grenland Motorsportsenter sikre ham gullet.

RALLYCROSS: Og en bedre oppladning til helgens NM- og norgescupfinale i crosskart kunne den blide sørlendingen neppe fått. Dennis Vik er en klar gullfavoritt i Xtreme junior-klassen, der han har 12 poengs ledelse på Anniken Lindfjord. Med andre ord vil en A-finale på Grenland Motorsportsenter sikre ham gullet.

Men noe som henger vel så høyt som et norgescupgull er uten tvil det Vik oppnådde forrige helg. Der kjørte han inn til en sensasjonell andreplass i A-finalen i Supernasjonal klasse 1. I det som var hans aller første rallycrossløp noen sinne.

– Det hadde jeg aldri trodd. Dette var noe helt nytt for meg. Jeg har så stor respekt for denne klassen, sa Vik til Parc Fermé etter at han hadde fått landet jubeldansen etter målpassering.

I klasse 1 var gullet allerede klart før finalen, der Mats W. Marthinsen sikret sitt andre gull. Marthinsen vant også finalen, men ingen jublet mer etter mål enn Vik - som om han hadde vunnet hele NM.

Og da det hele gikk opp for han, så brøt han også sammen i tårer.

Her brøt Dennis Vik sammen når han begynte å reflektere over prestasjonen han nettopp hadde lagt bak seg.

Konfirmasjonsgaven

Men for å forklare historien bak denne debuten: Tidligere i år ble Vik konfirmert, for han er tross alt ikke mer enn bare 15 år. I konfirmasjonsgave fikk han en NM-runde i rallycross, i Carl Erik Bergs Citroën C2 som han har kjørt tidligere.

Før NM-runden fikk han noen få testrunder på Rugslandsbanen, i regnvær. Og når han kom til Momarken var han, ikke unaturlig, et godt stykke bak de beste tidene til tetstriden.

Men med raske starter fra plata og etterhvert bedre og bedre selvtillit, så kom farten. I den poenggivende fjerdeomgangen klinte han like gjerne til med en tredjetid, og sikret med det også den siste A-finalebilletten.

– Nei altså - jeg har lært bedre å behandle en bil på tørt. Jeg testet på tirsdag forrige uke, på regn, så det var god trening det. Men jeg har jo å behandle bilen med nok gass, nok styring, og det er blitt bedre og bedre utover hele helga, sier Vik.

Dennis Vik i føringen under sesongstarten på Finnskogbanen. Denne helgen skal norgescupen i Xtreme junior avgjøres, sammen med de andre mesterskapene i norsk crosskart.

Måtte glemme crosskarten

I finalen var strategien klar. Han skulle fortsette de gode startene sine og kaste seg inn i alternativsporet. Og med en smell foran seg hadde han heller ikke noe valg.

– Målet var å stikke rett inn i alternativen. Hadde jeg tatt hovedsporet hadde jeg nok blitt stående også.

– Men hadde du en klar ambisjon om å havne på pallen?

– Nei... Jeg hadde et håp om å gjøre så godt jeg kunne, og at jeg kom gjennom med like hel bil. Og det gjorde jeg, sier 15-åringen.

Å satse på crosskart er gjerne som et springbrett mot rallycross. Likevel to ganske forskjellige disipliner rent kjørestilmessig.

– Jeg måtte glemme alt som hadde med crosskart å gjøre, flirer Vik.

Powered by Labrador CMS