Nico Hülkenberg.

Klissvåt og kaotisk kvalifisering – etterfulgt av flere gridstraffer

Atter en gang får vi en startgrid i et Formel 1-løp som ikke akkurat passet bookmakernes prognoser.

Publisert Sist oppdatert

Canada Grand Prix, kvalifisering

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:25,858
2) Nico Hülkenberg, Haas, +1,244
3) Fernando Alono, Aston Martin, +1,428
4) Lewis Hamilton, Mercedes, +1,769
5) George Russell, Mercedes, +2,035
6) Esteban Ocon, Alpine, +2,087
7) Lando Norris, McLaren, +2,188
8) Carlos Sainz jr., Ferrari, +2,436

9) Oscar Piastri, McLaren, +5,491
10) Alexander Albon, Williams, -

Q2:

11) Charles Leclerc, Ferrari
12) Sergio Perez, Red Bull
13) Lance Stroll, Aston Martin
14) Kevin Magnussen, Haas
15) Valtteri Bottas, Alfa Romeo

Q1:

16) Yuki Tsunoda, AlphaTauri
17) Pierre Gasly, Alpine
18) Nyck de Vries, AlphaTauri
19) Logan Sargeant, Williams
20) Guanyu Zhou, Alfa Romeo

FORMEL 1: For regnet øste ned over Ile Notre Dame-øya i St. Lawrence-elven som renner gjennom Montreal, og det gjaldt å treffe på timingen for å avansere gjennom kvalifiseringen. Og der noen skjøt gullfugl på timing, så ble det gråstein for andre som burde plassert seg i øvre sjiktet.

Etter Q1 var det ingen sjokkandidater som røyk ut, men i Q2 skulle vi være vitne til at både Charles Leclerc og Sergio Perez ikke maktet å komme seg videre etter taktisk feilgrep for å håndtere både været og det våte føret. Også hjemmefører Lance Stroll i Aston Martin har neppe mye å skrive hjem om med sin 13. plass når vi har sett hva bil og teamkamerat Fernando Alonso er i stand til.

Og apropos Alonso, så er han der han har pleid å være denne sesongen og plasserte seg på en tredjeplass i Q3 - hvor det virkelig begynte å dra seg til. Været skulle tilta og førerne var stresset med å få satt en god tid raskt nok. Enkelte forsøkte seg også på slicksdekk ettersom idealsporet hadde tørket opp godt over hele banen, i påvente av større mengder nedbør.

VM-leder Max Verstappen rakk også å sette en solid bestetid, ikke lenge før McLaren-fører Oscar Piastri mistet kontrollen og endte baklengs i murveggen. Dette skulle også sette sitt preg på resten av Q3, men før løpsledelsen kastet ut rødflagget så rakk Haas-fører Nico Hülkenberg å kline til med en solid andretid, nærmest på sekundet før rødflagget var et faktum.

Det betyr at tyskeren gjør sin beste kvalifisering siden sin smått sensasjonelle pole position i Brasil i 2010, og deler altså første rad med Verstappen søndag. 

Oppdatering: Senere natt til søndag kom det en rekke gridstraffer etter kvalifisering. Deriblant for Hülkenberg, som mister sin plass på første rad. Les mer her.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS