Home Formel 1 Verstappen i ensom majestet da Hamilton sikret VM-tittelen

Verstappen i ensom majestet da Hamilton sikret VM-tittelen

3
0
(Foto: Wolfgang Wilhelm/Mercedes AMG F1)
Max Verstappen jubler over karrierens tredje seier. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Max Verstappen viste Lewis Hamilton-takter, mens Lewis Hamilton til slutt fikk landet verdensmestertaktene han har vist denne høsten.

Spesielt var det dog å se løpets leder Max Verstappen ta igjen Lewis Hamilton med én runde, der sistnevnte likevel satt med VM-gullet i lomma tross en miserabel start.

For med Sebastian Vettel i pole position ble det tett fight med Verstappen inn i første sving, og Vettel ville ikke gi Red Bull-gutten mer rom enn nødvendig. Men Verstappen holdt hodet kaldt, holdt seg unna sammenstøt og hadde snuta først ut av sving tre. Derifra og ut var det ingen over og ingen ved siden av 20-åringen, på mange måter en blåkopi av det han leverte i så å si hele Malaysias Grand Prix.

Samtidig var tittelkjemperne Vettel og Hamilton i sammenstøt. Frontvingen til Vettel skar regelrett hull i bakdekket til Hamilton, hvorpå sistnevnte måtte inn i piten så fort det lot seg gjøre på grunn av punktering. Et vanskelig utgangspunkt for Hamilton å klatre seg opp fra sisteplass, men også Vettel måtte bytte frontvinge, så det skulle i tillegg mye til for at Vettel kunne beholde den teoretiske sjansen til å ta gullet.

LES OGSÅ: Brukte dekk til besvær – sølv i Supercupen for Dennis Olsen

Hamiltons fjerde tittel

Mens Verstappen suste foran i ensom majestet ble det spennende å se hvor høyt toppgutta klarte å klatre seg opp gjennom feltet. Det ble til slutt en fjerdeplass for Sebastian Vettel, bak lagkompis Kimi Räikkönen som sikret tredjeplassen, mens Mercedes-fører Valtteri Bottas, også i ensom majestet, tok det nest øverste steget på pallen.

- ANNONSE -

Uansett lå mesteparten av fokuset på Hamilton, som dermed tok sin fjerde VM-tittel i karrieren etter å ha levert en høstsesong av dimensjoner parallellt med en svært uheldig Sebastian Vettel, som fram til høsten hadde grepet om gullet.

– Dette føles uvirkelig. Jeg er så takknemlig overfor familien, teamet og Gud, sier Hamilton på sedvanlig Hamilton-vis, til enorm ståhei og entusiasme fra over 80.000 tilskuere inne på arenaen før målsvingen.

– Det var ikke slik jeg så for meg løpet. Jeg hadde en god start og skjønte ikke hva som skjedde i tredje sving, enda jeg ga masse med rom. Jeg jobbet hardt for å komme tilbake og ville aldri gi opp, sa Hamilton videre.

(Foto: Wolfgang Wilhelm/Mercedes AMG F1)

Lett dag på jobben for Verstappen

Max Verstappen hadde en rolig dag på jobben helt i front og var aldri presset. Det var en situasjon han var komfortabel med.

– Starten var viktig, og det funket bra å gå på utsiden. Derifra og inn var det kun bilen og dekkene jeg måtte passe på. Og med tanke alt som har vært den siste uken, så var dette et perfekt løp.

– Du ser knapt svett ut. Hvordan var det å kontrollere løpet slik? spurte reporter David Coulthard.

– Ja, jeg kunne cruise inn. Og det er jo bra. Jeg dro fra og kjørte mitt eget løp, sa 20-åringen stolt, etter å ha sikret sin tredje seier i karrieren.

To løp gjenstår, Brasil og Abu Dhabi, og det skiller nå 56 poeng mellom Hamilton og Sebastien Vettel, hvilket da gjør det umulig for Vettel å ta igjen briten.

I stedet må han nå passe seg for Valtteri Bottas, som nå ligger 15 poeng bak. Daniel Ricciardo har også en teoretisk sjanse til å ta bronse, men etter all sannsynlighet er det kun spenningen om sølvmedaljen som nå gjenstår de siste to løpene.

LES OGSÅ: Verstappen i harnisk mot FIA-dommerne etter straffen i USA

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here