Verdensmesteren avviser Citroën-tilbud i Rally-VM neste år

DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Ford eller «finito» for Sebastien Ogier, men han vender ikke tilbake til hjemlandets eget rallyteam.

Det melder tyske Rallye-Magazin onsdag. Sebastien Ogier har fått forelagt et konkret tilbud fra teamet som har levert en 2017-sesong langt under forventing.

– Det er ulike grunner til det, men jeg kan ikke si noe om detaljene, sier Sebastien Ogier, som nå lader opp til VM-finalen i Australia den kommende helgen.

Parc Fermé kjenner til at Ogier skal ha satt et lønnskrav som teamsjef Yves Matton ikke ville være med på. I stedet skal Ogier har fått et motbud på cirka 25 millioner kroner i årslønn, noe den femdoble verdensmesteren ikke ville gå med på. Dette hevder også Rallye-Magazin.

Samtidig har Citroën hatt store problemer denne sesongen, og uttalte at de for lengst har satt strek over 2017-sesongen for å forberede seg til neste sesong. Citroën-teamet havnet sist i fabrikkmesterskapet, men har dog innkassert to seire ved Kris Meeke.

LES OGSÅ: Fire av fem offisielle verdensmestere er allerede kåret
LES OGSÅ: Verdensmesteren vurderte å legge opp etter to stygge Finland-smeller

- ANNONSE -

Dermed er det Ford eller hjelmen på hylla som gjenstår. Ogier har tidligere uttrykt et ultimatum om at M-Sport må få full fabrikkstøtte fra Ford igjen, dersom han skal være med videre. Ford trakk seg som kjent ut av VM etter 2012-sesongen og har siden vært driftet helt og fullt fra britiske M-Sport.

(Foto: Red Bull Content Pool)

Den franske avisen Auto Hebdo skal imidlertid hevde at Ford langt på vei er klare for å gå for fullt inn i Rally-VM neste år, etter at de trakk seg ut av Ken Blocks Hoonigan-team i rallycross, noe som blant annet medførte at norske Andreas Bakkerud i skrivende stund står uten sete for neste år.

Ogier letter imidlertid litt på sløret om framtiden, og bekrefter at han vil avsløre sine framtidsplaner på søndag etter at løpet er over.

– Jeg er 99 prosent sikker på hva jeg kommer til å gjøre, og det skal jeg avsløre snart, sier Ogier, ifølge Rallye-Magazin.

LES OGSÅ: Derfor er Sebastien Ogier suveren – uten å være suveren

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here