Unggutten innrømmer at forbikjøringen i USA ikke var «innafor»


DEL
Max Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool)

To måneder etter COTA-rabalderet, så har Max Verstappen nå innsett at det var OK å gi ham straff.

Manøvreringen rundt Kimi Räikkönen på den aller siste runden av USAs Grand Prix var på alles lepper i dager og uker i etterkant, der Verstappen stupte på innsiden i de siste høyresvingene få hundre meter før mål, og i utgangspunktet sikret seg seieren.

Kort tid etter kom avgjørelsen om at Verstappen ble tildelt en fem-sekunders straff for forbikjøringen, fordi han «tjente på å kjøre utenforbanen», som det heter i regelverket. Det strides de lærde om man skal akseptere en slik forbikjøring eller ikke, ettersom han ubestridt var utenfor banemarkeringen med alle fire hjul, samtidig som banen «tillot» å gjøre en slik forbikjøring på innsiden.

LES OGSÅ: Verstappen i harnisk mot FIA-dommerne etter straffen i USA

– Ingenting var etter boka

Nå som alt har roet seg og sesongen for lengst er over, så tar Verstappen bladet fra munnen, ifølge F1-nettstedet WTF1.co.uk.

– Selvfølgelig, den første reaksjonen blir jo «Hvorfor? Det var jo et strålende forsøk». Men titter du i regelboka, så var det ikke riktig. Men ingenting var etter boka den helgen. Førere var utenfor banen uten å bli straffet for det, sier Max Verstappen.

- ANNONSE -

Det mest oppsiktsvekkende var først og fremst opphentingen som Verstappen hadde gjort. 20-åringen startet nemlig fra startposisjon 16 på griden og gjorde et meget sterkt løp ved å kjøre seg opp til en potensiell pallplass.

Nærmest til forkleinelse fikk vi sett på direkte TV at Verstappen blir hentet ned fra førernes «green room», med en alltid nonchalant Kimi Räikkönen stående klar til å motta capsen med «3rd» på.

LES OGSÅ: – Dennis og jeg var aldri rivaler. Han var en Topp 10-fører

Fornøyd med seg selv

Nå tenker 20-åringen først og fremst på opphentingen han gjorde, og ikke hvilken plassering han havnet på.

– Det var fortsatt et godt løp og alle likte spenningen helt til siste runde. Så er det alltid fint å være med på pallen, men det er fortsatt et godt resultat å bli nummer fire etter å ha startet som nummer 16. Straffen gjorde ikke så vondt som mange skulle tro. Jeg slo meg til tro med det til slutt, sier Verstappen.