Toro Rosso bekrefter – Hartley og Gasly får sjansen neste år


DEL
Pierre Gasly og Brendon Hartley. (Foto: Red Bull Content Pool)

Dermed er 16 av 20 seter bekreftet for neste sesong.

For to uker siden gjorde vi en opptelling på førerkabalen til Formel 1 for neste sesong, og nå har ytterligere to førere signert sete for neste år.

Toro Rosso-teamet, mest kjent som Red Bulls «B-lag», bekrefter torsdag kveld at Pierre Gasly og Brendon Hartley blir å finne i bilene deres på permanent basis i 2018. Alle prognoser tydet på at de ville få sjansen ettersom Toro Rosso tidlig konkluderte med at denne duoen skulle få fortsette ut sesongen etter omrokeringene som følge av at Carlos Sainz gikk til Renault samtidig som Daniil Kvyat fikk sparken.

At Pierre Gasly blir permanent Formel 1-fører har ligget i kortene over flere sesonger. At Brendon Hartley får en permanent mulighet er av det mer oppsiktsvekkende slaget, selv om nyheten ikke kommer uventet på.

New Zealanderen var Red Bull-junior i tenårene, men slo aldri nok igjennom til at han ble direkte aktuell for et Formel 1-sete for det energidrikk-eide teamet. Han var riktignok testfører for Toro Rosso og Red Bull fra 2008 til 2010 før han mistet Red Bull-kontrakten samme år, og var også testfører i Mercedes i 2012 og 2013.

– Helt utrolig å kunne bekrefte at jeg kjører Formel 1 for Toro Rosso neste år. Det er veldig deilig å kunne konvertere denne overraskende muligheten som jeg fikk over til en F1-sesong i 2018. Mer glad kan jeg ikke bli, sier Hartley i en pressemelding.

- ANNONSE -

De siste årene har Hartley kjørt langdistanseracing hvor han nå har gjort stor suksess for Porsche-teamet. Også 2017 ble et gullår, da Hartley i år ble verdensmester sammen med Timo Bernhard og Earl Bamber i Porsches LMP1-team.

Porsche trekker seg ut av LMP1-klassen neste år, og i den forbindelse tok Hartley en telefon til Helmut Marko for å melde sine tjenester igjen dersom det skulle aktuelt.

Og med 27 år i passet og manglende formelbil-erfaring siden 2012 til tross; Hartley fikk sjansen ut dette året og har nå fått fornyet tillit for neste sesong.

- ANNONSE -