Tøff – men spennende – skolehverdag i Frankrike for Oliver

DEL
(Foto: Privat)

Et allerede innholdsrikt 2017-år for Oliver Solberg har nå fått et nytt kapittel.

Denne uken flyttet han nemlig til Frankrike for å gå på det prestisjefylte FFSA-akademiet som sitt aller første år i den videregående opplæringen. Du kan gjerne kalle det bilsportens NTG og liknende, for her skal hverdagen bestå i av ordinær skoleopplæring ikledd en motorsportdrakt med vel så mye fokus på ting som er relevant for motorsporten.

– Første skoledag var gøy, men tøft. Det blir en litt annerledes hverdag, men det er spennende og det blir en kul opplevelse, sier Oliver Solberg til Parc Fermé, uken etter at han kjørte inn til 2. plass i klassen under det estiske Lõuna-Eesti Ralli 2017.

Som skolen selv skriver, så er akademiets målsetning å forberede unge førere og mekanikere fra hele verden til å komme på det høyeste nivået i motorsporten. FFSA står forøvrig for det franske bilsportforbundet.

LES OGSÅ: Nå tør Oliver å si at han vil kjempe om å vinne i rallycross

Får prioritere karrieren

Oliver er født i 2001, som er årskullet som nå begynner på videregående skole fra denne høsten. For Petter Solbergs sønn så har hele livet dreid seg om motorsport, og slik vil det fremdeles være.

- ANNONSE -

- ANNONSE -

Skolen kommer ikke til å sette noen stopper for at Oliver skal få kjøre det nordiske rallycrossmesterskapet samt rallykjøringen i Baltikum.

– Det er en racingskole så jeg får dra på all motorsport jeg vil. Ellers er det akkurat som en vanlig skole, sier han.

LES OGSÅ: Jacob (15) og Oliver (15) tar over rallyarven fra fatter’n

Gode klassekamerater

Men hovedfokuset er selvfølgelig på motorsport, noe han også skal få smake på i skolehverdagen.

– Det blir sikkert en del kjøring også, men det blir også mye trening for motorsport. Formen er ok, men det er derfor jeg går der. For å lære og trene bra, sier Oliver, som går i klasse med mange unge utøvere av høyt kaliber.

– Mange der er veldig gode i gokart. Noen er franske mestere, og en av dem er også juniorverdensmester i gokart, sier 15-åringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here