Ti R5-biler på startstreken under Rally Hedemarken


DEL
Frank Tore Larsen, her fra bakkeløpet i Vikersund, kjemper om bronsemedaljen i Rally-NM. Han er én av ti førere som kommer til start i en R5-bil. (Foto: Simen Næss Hagen)

Tangerer rekorden for flest antall biler til start i toppklassen i NM.

I tillegg har vi Mads Østberg som starter som første bil, men med sin WRC 2017-bil får han ikke delta i noen NM-klasse og kjører i den symbolske klasse 0.

Men i R5-klassen, eller klasse 2 på startlistene, har vi 10 biler på startstreken denne gangen. Bare Rally Finnskog har hatt like mange R5-biler på startstreken i et NM-løp hittil i år. Mye av fokuset vil naturlig nok ligge rundt Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby om kampen om gullmedaljen, samt hvem som stikker av med bronsen av Frank Tore Larsen og Anders Grøndal.

LES OGSÅ: Slik blir den spennende innspurten i Rally-NM

Men det er også verdt å merke seg at Erik Offerdal får sin R5-debut, og vi får også et gledelig gjensyn med Marius Aasen i en Ford Fiesta R5. Ni av ti R5-biler er av denne typen.

LES OGSÅ: Dette er bilmerket som de fleste rallyførerne foretrekker

- ANNONSE -

Marius Aasen er tilbake i manesjen igjen i toppklassen på Rally Hedemarken. Her fra samme løp i 2013. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Dette er noe min sponsor og jeg har jobbet med lenge og det er nesten uvirkelig for meg at jeg er tilbake i rallyløypa i en Ford Fiesta R5. Selv om det er nesten ett år siden jeg satt i en slik bil sist, føltes det som om det var i går under min første test med bilen. Det er en fantastisk bil med enorme krefter, forteller Aasen i en pressemelding.

Mads Østberg varsler også at han kommer til å gi alt over Engseth-hoppet på Rokosjøen-etappen med sin Ford Fiesta WRC 2017-bil.

– Jeg har kjørt mange ganger over Engseth-hoppet, som kanskje er det stedet i Norge der det er mulig å sveve lengst med rallybil. Jeg deltar ikke i rally primært for å hoppe langt med bil, men det hadde vært moro å se om vi kan strekke oss et sted mellom 40 og 50 meter med den nye WRC-bilen, sier Østberg i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fikk startnekt av NBF – FIA gir Mads grønt lys

Totalt 103 førere står påmeldt i skrivende stund. Løpsleder Børger Brænd håper på en spennende og innholdsrik NM-finale i rally, og er glad for at over 100 biler og team finner veien til Hamar-traktene.

– Grunnen til  at så mange stiller må du nesten spørre de aktive om. Men vi tror det kan ha med å gjøre at vi har en bra ramme rundt løpet, med harde og fine veier og spennende og krevende etapper. Så har vi også hyggelige funksjonærer. Det er jo blitt et tradisjonsløp dette også, sier løpsleder Brænde til Parc Fermé.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here