TCR blir verdenscup mens WTCC mister VM-statusen


DEL
(Foto: tcr-series.com)

Den internasjonale bilsportforsamlingen med radikale endringer i internasjonal standardbilracing neste år.

Og med det går WTCC samme veien som mange andre serier og mesterskap har gjort, deriblant STCC, ved å innføre den kritikerroste TCR-klassen som hovedklasse.

Men samtidig får serien FIA-status som verdenscup framfor et verdensmesterskap. Neste år vil dette gå innunder navnet WTCR. Dette betyr dermed at svenske Thed Björk foreløpig er den siste offisielle verdensmesteren i standardbilracing.

Tror på mer attraktivitet

WTCC har gått innunder TC1-reglementet, men erstattes nå av det mer standardiserte TCR-reglementet. Med det slås dette også sammen med det vi i dag kjenner som TCR International Series.

– Samtidig vil endringen fra verdensmesterskap til verdenscup signalisere en begynnelse på en ny og spennende æra for internasjonal standardbilracing, og vi håper at et mer overkommelig teknisk regelverk vil gjøre det enda mer attraktivt blant deltakere, som bygger videre på den eksisterende basen av supportere og media fra WTCC, heter det i meldingen fra FIA, det interasjonale bilsportforbundet.

Videre heter det at det åpner for totalt 26 permanente påmeldinger, og at teamene fra TCR International Series og WTCC har førsteprioritert på påmeldingene for neste år. I tillegg åpnes det for to wildcard-førere per enkeltløp.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Dette kan bli det neste store innenfor internasjonal racing

Hva gjør Stian Paulsen?

Fire nøkkelpunkter blir dratt fram i den nye verdenscupen fra og med neste år:

  • Teknisk regelverk fra TCR, låst for to år
  • Verdenscuptitler for førere og team, ingen fabrikktitler
  • Eurosport Events blir promotør, mens FIA regulerer serien
  • Tre løp per løpshelg, 10 arrangementer over fire kontinenter

I tillegg er dette nyheter som blant annet er relevant for nordmannen Stian Paulsen. I et intervju med Parc Fermé tidligere i år gikk han ut og satset for fullt på nok en sesong i TCR International Series, med ambisjon om ytterligere to løp utenfor de europabaserte løpene.

Paulsen har foreløpig ikke besvart Parc Fermés henvendelse om hvordan denne endringen påvirker hans planer for neste år.

LES OGSÅ: Hviler ikke på laurbærene – går for nytt år i TCR-Seaten