Tänak klar for Toyota


DEL
Ott Tänak. (Foto: Red Bull Content Pool)

Esteren klar for teamet som mest er blitt assosiert med finner.

Det kommer fram i en pressemelding fra Toyota Gazoo Racing onsdag morgen. Det har ligget i kortene en liten stund at esteren har vært på vei til Finland og Toyota.

Toyota-teamet kom inn som et friskt pust i 2017 med lave forventninger og en spennende utgave av Yaris WRC, og trengte bare to forsøk på å dra i land sin første seier, og forøvrig full pott med Power Stage-poeng da Jari-Matti Latvala kjørte inn til seier i Rally Sweden i år.

LES OGSÅ: Flere WRC-førere uteblir i sesongfinalen i Australia

Nå får finnen, sammen med Esapekka Lappi, en ny lagkamerat for neste år. Det betyr at Ott Tänak avslutter arbeidsforholdet med Ford-teamet M-Sport etter Rally Australia i år. 30-åringen fra Estland har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen med sine to første enkeltseire, og kjemper nå med Thierry Neuville om sølvmedaljen i VM.

Det betyr også at Juho Hänninen, ikke helt uventet, er ferdig i teamet. Samtidig blir Hänninens kartleser Kaj Lindström tildelt en rolle som sportssjef i teamet.

- ANNONSE -

– Vi er glade for å ha sikret oss Ott etter å ha fulgt ham en stund. Han er den perfekte kombinasjon av ungdommelighet og rutine, og han har en mental «attitude» som passer teamet veldi godt. På samme måte som vår Yaris WRC å har Ott prestert langt over forventningene i år, og jeg er sikker på at vi får til et sterkt samarbeid med fart og stabilitet på alle underlag, sier teamsjef Tommi Mäkinen i pressemeldingen.

Med Hänninen ute og Tänak til Toyota betyr det at det er minst én ledig plass i M-Sport teamet neste år, og framtiden til Sebastien Ogier er heller ikke sikret hos den blå ovalen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here