Svenske Magda (19) gjør som Bakkerud – viser rallycrosslivet på YouTube


DEL

– Jeg har aldri sett på meg selv om en «kvinnelig fører». Jeg ser på meg selv som en «fører».

Magda Andersson har i år gjennomført sin første fullverdige sesong i Supercars, og mer spesifikt europamesterskapet sammen med Marklund Motorsport. I fjor kjempet hun en innbitt kamp mot norske Ben-Philip Gundersen om EM-tittelen i Touringcars, en kamp hun tapte med ett fattig poeng.

I år har hun fått kjenne på et høyt nivå i Supercars og også fått sammenliknet seg med VM-serien i samme biler og fått en ny utvikling på karrieren sin. Andersson var eneste jente som satset fullt i Rallycross-EM, og endte til slutt på en 16. plass i EM.

Tidvis, både i Höljes og Loheac, blandet hun seg inn i tetsjiktet i klassen med 4. og 5.-tider, men har manglet jevnheten til å kjempe om gode startspor i semifinalene. Likevel er Skåne-jenta fornøyd med sin første Supercars-sesong.

– Det har vært utfordrende, men lærerikt. Målet for sesongen var å komme seg til semifinale én gang, og vi klarte det både i Höljes og Loheac. Det har også vært et høydepunkt å være blant de fire beste i omgangene, sier Andersson til Parc Fermé.

Gode råd fra Bakkerud

Som ett av de større kvinnelige profilene i svensk bilsport håper hun å utvikle seg videre i Supercars, til tross for en krevende sesong, og hun legger tydelig vekt på at hun trives godt i Marklund-teamet. I tillegg har hun nå bestemt seg for å lage en YouTube-kanal for å dokumentere livet sitt – ikke direkte uinspirert av nordmannen Andreas Bakkerud som har satset tungt på sin videoserie på YouTube, Bakkerud Life.

- ANNONSE -

– Andreas gjør det veldig bra, og jeg har snakket med ham om tips og råd, noe jeg syns var veldig snilt av ham. Så det er jeg takknemlig for, sier 19-åringen.

Andreas Bakkerud selv håper at den svenske jenta gjør suksess på YouTube, selv om det er tidkrevende å gjøre suksess på videokanalen, og at man må være tålmodig. På et snaut år har bergenseren tilført drøye 18.000 abonnenter på sine snaue 100 videoer på sin YouTube-kanal.

Magda Andersson fra EM-runden i Höljes. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Jeg syns det er kult det hun gjør. Som jeg har sagt før, så tror jeg det fins veldig mye potensiale i YouTube. Jeg håper hun lykkes, og at vi kanskje kunne samkjørt noe, sier Bakkerud til Parc Fermé.

Hun startet YouTube-serien i høst og legger ut videoklipp hver onsdag.

– Jeg har brukt YouTube jevnt i over fem år og har lurt på om jeg skulle teste det ut selv. Jeg syns det kunne vært en morsom og kreativ utfordring hvor følgerne mine fikk muligheten til å lære meg å kjenne bedre. Bilder og tekst på sosiale medier fungerer også bra, men jeg tror at YouTube kan tilføre noe annet for følgerne, sier hun.

– Samme forutsetninger

At Andersson er den eneste jenta som satser tungt på internasjonal rallycross på øverste nivå blir selvfølgelig lagt merke til, men selv er hun tydelig på at hun er først og fremst rallycrossfører og ikke først og fremst jenta som skiller seg ut i mengden.

– Jeg har aldri sett på meg selv som en «kvinnelig fører». Jeg ser på meg selv som en «fører». Det er ingen forskjell når man setter i bilen, da både menn og kvinner har samme forutsetninger. Derfor så tenker jeg ikke på hvordan det er å være den eneste jenta. Jeg er med for å konkurrere og gjøre gode resultater.

– Men får du mer oppmerksomet fordi du er jente?

– Jeg syns ikke jeg får mer oppmerksomhet på grunn av det, i så fall får jeg oppmerksomet fordi jeg er ung og når jeg presterer bra. Selvsagt blir man jo ekstra synlig, på godt og vondt, men det er ikke noe jeg tenker spesielt mye på, sier Andersson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here