Strengere testregime for nominerte VM-førere i rallycross


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Det er ikke lenger fritt fram for testing over alt. FIA og IMG legger restriksjoner på hvor mye enhver fører får teste.

Det kommer fram i kjølvannet av innstrammingene som gjøres i regelverket til Rallycross-VM for 2018.

Autosport hevder fredag at det nå blir færre testmuligheter, i tillegg til kostnadsbegrensninger i blant annet dekk og motor og andre områder som vi skrev om forrige uke.

LES OGSÅ: Sjekk hvordan kostnadene skal kuttes i Rallycross-VM neste år

Den eneste begrensningen fram til nå er at man ikke kan teste på banen det skal konkurreres på fra og med 56 dager før løpet kjøres på den gitte banen. Utover dette har resten vært fritt.

Nå blir det imidlertid strengere. I hvert fall for banene det gjelder i VM-sammenheng, noe FIA og rettighetshaverne IMG er blitt enige om.

- ANNONSE -

Det vil bli arrangert to pre-season-tester, i franske Loheach 7. og 8. mars og på den nye banen på Silverstone 26. til 28. mars, skriver Autosport. Sesongstarten skjer forøvrig i Barcelona 14. og 15. april.

Disse formelle testdagene vil gjelde kun for VM-team, individuelle påmeldte, nominerte wildcard-førere og enkeltførere som kommer til å kjøre tre eller flere løp i 2018.

LES OGSÅ: Slik mener han at Rallycross-VM skal tilpasse seg elbilene

Det vil også legges til rette for testdager i latviske Riga i slutten av juli, med Supercar-EM og Super1600 i tillegg til VM-klassen.

Så er det greit å nevne at disse restriksjonene kun gjelder VM-arenaene. Rallycrossbaner som ikke inngår i VM vil foregå uten restriksjoner, slik at det ikke er helt Formel 1-nivå på Rallycross-VM riktig enda hva gjelder testbegrensninger.