Sterk norsk dag i Spania – Mikkelsen sensasjonelt på topp

DEL
Andreas Mikkelsen i sin nye Hyundai i20 Coupe WRC. (Foto: Red Bull Content Pool)

Lå lenge an til dobbelt norsk i årets tredje siste VM-løp i rally.

For både Andreas Mikkelsen og Mads Østberg har kjørt meget sterkt i åpningsdagen av Rally Spania, som i hovedsak har gått på grus.

Og det er en overraskelse hvis du ser det fra begge sider; Mikkelsen for første gang i Hyundai, og Østberg som eneste rene privatfører i en 2017-bil og som ellers har hatt et krevende år.

Etter seks fartsprøver leder Andreas Mikkelsen og Anders Jæger nå med fattige 1,4 sekunder på Sebastien Ogier. Citroën-fører Kris Meeke kjører også sterkt og ligger kun tre sekunder bak nordmannen på en tredjeplass.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Red Bull Content Pool)

– Jeg trodde jeg hadde en punktering, eller en ødelagt støtdemper. Jeg tror i alle fall noe skjedde med dempingen. Uansett har vi klart å komme hit. Jeg er fornøyd med dagen, blir mer og mer vant til bilen og kjemper igjen i toppen, sier Andreas Mikkelsen i målintervjuet etter SS6.

LES OGSÅ: Klar for å score fabrikkspoeng for Hyundai ut året

- ANNONSE -

Østberg falt ned til en femteplass på fredagens siste fartsprøve, men er kun 7,1 sekunder bak landsmannen sin. Fram til da kjempet han med Mikkelsen om tetplassen, og det skilte kun syv tideler mellom nordmennene etter fem fartsprøver. Men et hull i bilen har sørget for enormt mye støv i cockpiten for Østberg og kartleser Torstein Eriksen.

– Jeg sliter med å se noe som helst, bilen er full i støv, og varmeapparatet har låst seg fast. Det føles ut som 100 varmegrader inni her. Når det er slik så er det vanskelig å fokusere. Dumme ting som ødelegger løpet for øyeblikket, sier Østberg, som ellers har kjørt meget godt denne fredagen.

LES OGSÅ: Refser sitt eget forbund etter konflikt før NM-finalen

Mads Østberg og Torstein Eriksen. (Foto: Red Bull Content Pool)

Thierry Neuville, som kjemper med Ogier om VM-gullet er helt nede på en syvende plass, men bare 12,8 sekunder bak Mikkelsen etter over en time og 12 minutter med kjøring.

Rally Spania fortsetter lørdag og søndag, da med asfaltetapper resten av løpet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here