Fra sterk 24-timerskjøring til spenning rundt 2018-sesongen

DEL
Dennis Olsen, for anledningen i en Porsche 911 GT3 R. (Foto: Petr Frýba/24hseries.com)

Dennis Olsen og Aleksander Schjerpen avsluttet sesongen med stil, og kan gå inn mot 2018 med et smil om munnen.

For i 24-timersløpet på COTA-banen i Austin ble det hver sine tredjeplasser for Dennis Olsen og Aleksander Schjerpen i henholdsvis A6-Pro og A6-Am-klassen. For Olsen, som har sølvet fra Porsche Supercup som sitt høydepunkt i år, ble langdistanseracing en ny og spennende opplevelse.

For det å kjøre over så lange perioder er ikke noe han er vant til.

– Veldig morsomt å fullføre min første 24-timer, og i tillegg havne på pallen. Jeg hadde noen veldig gode stint, og tok igjen mye tid på de andre, sier Olsen til Parc Fermé, som hadde teamets raskeste runde, og den tredje raskeste runden av samtlige i løpet.

I tillegg fikk han sammenliknet med mot nederlenderen Jeroen Bleekemolen, som er to ganger Porsche Supercup-mester fra før. Bleekemolen ble nummer to rett foran Olsen og hans team Manthey Racing

– Jeg hadde noen veldig gode stint, og tok igjen mye tid på de andre. Det jeg så mest positivt på var at tempoet mitt var bedre en Jeroen både på dag og natt, trafikk eller ikke trafikk, legger han til.

- ANNONSE -

Aleksander Schjerpen i sin Lamborghini Huaracan Super Trofeo. (Foto: Petr Frýba/24hseries.com)

Likte seg på banen

Også Aleksander Schjerpen er godt fornøyd med innsatsen. Tredjeplassen i A6-Am-klassen var en god avslutning på sesongen i sin Lamborghini Huracan Super Trofeo

– I og med at vi kjørte i en klasse med GT3-biler så visste vi at vi kom til å tape litt til de i begynnelsen av racet. Men da kvelden kom så lå vi fortsatt og kjempe om andre, tredje og fjerdeplass, og det vi gjorde vi stort sett hele veien inn, sier en svært fornøyd Schjerpen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Derfor drømmer ikke norske førere lenger om en F1-karriere

– Vi klarte å holde tredjeplassen og er utrolig fornøyde med det. Utrolig kul bane å kjøre på, og en fantastisk atmosfære her, legger elverumsgutten til.

Hva skjer neste år?

Planen for neste år er ikke satt 100 prosent, men det er ikke noe tvil om Schjerpen vil kjøre bil, og at mulighetene er gode for det.

– Vi har mye spennende planer på gang, men ingenting er signert enda. Jeg kommer til å fortsette å satse i utlandet, men hva det blir må jeg kommer tilbake til når ting er mer på plass, sier Schjerpen.

2018 er heller ikke spikret for Olsen. Det ventes fremdeles i spenning hvilken vei Porsche ønsker å ta ham, og om han enten blir fullverdig fabrikkfører eller for en såkalt «Young Professional»-kontrakt, som er stadiet rett under det å bli en fullt lønnet fabrikkfører. Uansett er det gode sjanser for at Olsen får prøve seg i flere ulike langdistanseløp neste år, og dermed var forrige helgs erfaring gull verdt.

– Det var veldig og kult, og veldig annerledes. Og ikke minst mye å bli vant til, sier Olsen, som ellers er ordknapp om hva som skjer neste år.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here