Solberg hyller Bryntesson etter den nordiske rallycrosskampen

DEL
Thomas Bryntesson og Oliver Solberg, her fra åpningsløpet i Skien tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen)

Årets store nykommer vant finalerunden, men det var sesongdebutanten i Supercars som stakk av med totalseieren.

RallyX Nordic ble i helgen avsluttet på Strängnäs-banen med en aldri så liten storeslem av Oliver Solberg. På sin 16-årsdag var ingen i nærheten av ham i finalen, og den norsk-svenske unggutten kunne ta sin andre rallycrosseier, både for året og i karrieren. Den første kom i Arvika tidligere år.

Men – det var en annen svensk-norsk fører som tok totalseieren hjem. Nemlig Thomas Bryntesson, som har imponert stort i sin debutsesong i Supercars, etter at han tok steget opp fra RX Lites (i år kalt RX2). Gullet var avgjort før finalen, hvor Trøgstad-gutten «Brynte» ble nummer to.

LES OGSÅ: Nå er det ungguttene som herjer fullstendig i Supercars

EM-sølv og nordisk gull

– Det føles helt utrolig deilig at det endelig er klart, selv om jeg var sykt sugen på også å ta hjem seieren i konkurransen da tittelen var klar. Men jeg er ekstremt fornøyd med å være nordisk mester, sier Bryntesson til RallyX.se.

Det nordiske gullet er bare toppen av en 2017-sesong som har gått langt over forventning.

- ANNONSE -

– Med EM-sølv i tillegg, kan jeg ikke være annet enn fornøyd med denne debutsesongen i Supercar. Samtidig vil jeg takke alt fra mekanikere og kokk til mine sponsorer og supportere. Det er utrolig hvor mange som vil hjelpe meg for at jeg skal lykkes, sier Bryntesson.

LES OGSÅ: Hylles i sosiale medier etter kamikaze-løpet på Kinnekulle

– Han har gjort meg bedre

En som hyller Bryntessons innsats i år, er Oliver Solberg selv.

– Det har vært kjempegøy i år. Vi har hatt en kjempebra og kul fight, og Thomas har gjort meg til en bedre fører. Han er en verdig vinner av mesterskapet, sier Solberg til Parc Fermé.

Han fikk en spesiell oppladning til den nordiske finalen med at pappa Petter skadet seg stygt unner VM-runden i Latvia forrige helg. Det skal ikke ha satt sitt preg på Olivers fokus denne helgen.

– Det var kjedelig, såklart, og jeg ble lei meg. Men jeg visste at pappa ville være tøff, så jeg prøvde ikke å tenke så mye på det før løpet, sier 16-åringen.

Solberg ble selv nummer to i RallyX Nordic denne sesongen, 19 poeng bak Bryntesson. Bronsemedaljen gikk til Peter Hedström.

Beste nordmann i Lites-klassen i RallyX Nordic ble Henrik Krogstad som tok en sterk bronsemedalje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here