Har sikret seg WRC-sete de neste to sesongene

DEL
Andreas Mikkelsen og Anders Jæger kan se fram til nye pallplasseringer, kanskje flere seire og til og med VM-gull når det blir Hyundai på fulltid de neste to årene. (Foto: @World/EVEN Management)

Andreas Mikkelsen trengte ikke å kjøre en meter før ny kontrakt var på plass. Ut 2019 blir han Hyundai-fører.

Det kommer fram i en pressemelding torsdag formiddag. Neste uke skal Mikkelsen kjøre sitt første løp for den koreanske fabrikken i forbindelse med Rally Spania, men før han har rukket å komme så langt så er kontrakten for de kommende to sesongene i boks.

Gir selvtillit

– Denne kontrakten betyr enormt mye for meg. Nå kan jeg senke skuldrene i visshet om at jeg de neste to sesongene kan være med å slåss om VM-tittelen. Man må være i et ordentlig fabrikkteam for å kunne ha den muligheten, og jeg anser Hyundai Motorsport for å være det beste teamet og ha den beste bilen. Det gir meg forsterket selvtillit på at jeg kan nå målene jeg har satt meg. Nå er det bare opp til meg selv, og det er en god følelse, sier Mikkelsen i en pressemelding.

Mikkelsen har fått mye ut av en sesong som har båret preg av kortsiktige avtaler som har holdt ham varm i trøya. Først var han suveren i WRC 2-klassen i en Skoda Fabia R5, før han avsluttet WRC 2-eventyret med å rulle på Power Stage i Portugal.

Siden er det blitt WRC. Først hentet Citroën ham inn, i det som skulle bli to krevende grusløp på Sardinia og i Polen.

Vil hjelpe kameraten i år

Men oppturen kom i Tyskland, på asfalt hvor deres C3 WRC har vist seg å være en optimal bil. 2. plassen her er absolutt nordmannens største høydepunkt i år, og med relativt lite kjøretrening har Hyundai nå sett at dette er en mann de ønsker å satse på.

- ANNONSE -

– Nå håper jeg å være med på å hjelpe Hyundai Motorsport i jakten på teamets første fabrikktittel. Jeg vet at det blir vanskelig, men teoretisk er det fortsatt mulig – og da skal i hvert fall jeg gjøre det jeg kan for at vi skal lykkes. Jeg har også et sterkt ønske om å bidra til at min gode venn Thierry Neuville blir verdensmester. Det er utrolig moro å få han som teamkamerat. Jeg tror vi sammen kan gjøre Hyundai enda sterkere, sier han videre.

Hyundai Motorsport melder på sine nettsider at de tre gjenværende Hyundai-førerne, Thierry Neuville, Dani Sordo og Hayden Paddon alle vil være under kontrakt neste år. Hvordan førerkabalen blir med tanke på fabrikkpoeng og eventuelt fire biler er foreløpig usikker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here