Dette sier Solberg etter at sølvet gikk tapt i knalltøffe finaler


DEL
(Foto: FIAWorldRallycross.com)

Tøff kjøring i semifinalen og finalen, men Petter Solberg følte han ikke kunne gjøre noe annerledes mot Mattias Ekström.

For i finalen kom Mattias Ekström ut rett foran Solberg, og nordmannen måtte uansett vinne og Ekström bli utenfor pallen dersom det skulle bli norsk sølv i Rallycross-VM i år.

Andreas Bakkerud røyk i semifinalen, og tapte dermed kampen om femteplassen til Timmy Hansen, ettersom Hansen ble nummer to i finalen, bak nok en suveren Johan Kristoffersson. Verdensmesteren hadde som mål å hjelpe lagkameraten til sølvmedalje, men kom aldri i posisjon til å hjelpe Solberg. Ekström tok tredjeplassen, mens Solberg da ble nummer fire.

LES OGSÅ: Amerikansk ledelse i Sør-Afrika – tett som hagl i sølvkampen

Stolt av teamet

Dette ble dermed Kristoffersson syvende seier denne sesongen, og med nok en 30-poenger (best etter omgang, seier i semifinale og finaleseier) kronet svensken en sesong han har fullstendig dominert.

– Vi ville hatt Petter på andreplass, men Mattias er sterk og man må virkelig kjempe mot ham, sier Kristoffersson i TV-intervjuet etter mål gang.

- ANNONSE -

Det samme sier Petter Solberg søndag kveld, som slik det framgår av pressemeldingen ikke valgte å gjøre noe videre ut av den store dramatikken som skjedde mellom ham og Ekström i semifinalen.

– Ekström er en tøff motstander, og vi visste at det ville bli en tøff kamp om sølvet da det kun skilte ett poeng før avslutningen. Det ble kjørt hardt i både semi- og finalen, og jeg prøvde alt jeg kunne å kjøre forbi ham, men det gikk bare ikke helt vår vei. Jeg er veldig glad på Johans og teamets vegne, og jeg gleder meg allerede til ny sesong, sier Solberg i pressemeldingen.

Johan Kristoffersson, teamsjef Pernilla Solberg og Petter Solberg. (Foto: Tony Welam, McKlein)

– Når jeg ser tilbake på det siste året og tenker på at teamet ikke engang eksisterte for ett år siden, er jeg veldig fornøyd med sesongen selv om sølvet glapp på målstreken. Vi vant både fører- og teammesterskapet og har vunnet åtte av tolv løp i år. Johan har smadret de fleste rekorder, og hele PSRX Volkswagen Sweden-teamet har jobbet så hardt for suksessen. Jeg er veldig, veldig stolt, sier Petter Solberg, som eier teamet sammen med kona og teamsjef Pernilla.

Pipa har i midlertid en annen lyd overfor NRK. Der kommer det fram at det var vært vesentlig mer bråk i kulissene enn det Petter melder i sin offisielle pressemelding.

– Jeg skulle ønske de fulgte regelverket. Ekström overholder ikke vikeplikten sin og regelverket sier at da skal man diskes. Da hadde han ikke vært i finalen og medaljekampen hadde vært annerledes, sier Solbergs pressesjef Per Espen Løchen til NRK, og forteller at Petter Solberg var så nedfor at han ikke ønsker å snakke med media like etterpå.

Etter en drøy time med forklaring fra alle parter, ble resultatet stående, melder NRK.

– Ekström mister andreplassen sin i semifinalen, og den går til Petter i stedet, men det er det eneste som skjer. Da skulle jo i så fall Petter startet i andre linje i finalen, en bedre posisjon, fortviler manager Løchen.

PF-BLOGGEN: 9. november 2003 – et av norsk bilsports viktigste merkedager

(Foto: Hoonigan Racing Division)

Bakkeruds siste løp for Hoonigan

For Andreas Bakkerud ble det ikke den avslutningen for Hoonigan-teamet som han hadde håpet på. Han endte på den sure fjerdeplass i semifinalen mot blant annet Solberg.

– Det var knallhardt, og jeg hadde ikke farten og rytmen til å matche dem. Det var jo faktisk alle VM-vinnere i rallycross som var foran meg, så det var absolutt ikke enkel motstand, forteller Andreas Bakkerud i en pressemelding.

- ANNONSE -

Dermed ble 2017 den første sesongen i Bakkeruds internasjonale rallycrosskarriere hvor han ikke fikk innkassert en seier.

– Det er litt frustrerende, men det virker som når banen har mindre grep klarer vi ikke helt å henge på. Da blir det litt over alt, og rett og slett ikke godt nok for å vinne, sier bergenseren.

(Skjermdump: NRK)

Dramatikken i semifinalen

For store samtaleemnet ble semifinalen og det som skjedde i utgangen av alternativsporet på aller siste runde. Solberg hadde vært tidlig i alternativsporet, mens de tre foran, Kristoffersson, Ekström og Bakkerud, ventet til siste runde. I utgangen havnet Solberg side om side med Ekström, etterfulgt av direkte hjulkontakt, hvor svensken til slutt skled ut i nest siste sving og kuttet målsvingen foran Solberg.

Usikkerhetsmomentet var om Ekström skulle bli disket for dette for å ha tjent på dette, men dommerne valgte å la det gå, som betød at Ekström fikk stå i andre rekke og Solberg i bakerste rekke i finalen.

Ekström uttalte før finalen at han var overrasket over farten til Volkswagen taktikk i finalen, selv om begge PSRX-gutta i forkant har vært åpne om taktikken om å hjelpe Solberg mot sølvmedaljen.

– Vi fikk smake på taktikken deres nå, men det er en del av gamet.

– Var det «fair» det som skjedde? spør reporter Neil Cole.

– Nei, men vi har en regelbok. Jeg forventet ikke at teamet skulle gjøre det slik, men Petter ønsker sølvmedaljen like mye som meg, men jeg ble overrasket over at han (Kristoffersson, journ.anm) hjalp ham så mye, sier Ekström.

Johan Kristoffersson var etterpå raskt frampå og fortalte at han også hadde en punktering som hindret optimalt akselerasjon ut av alternativsporet.

– Jeg kjørte ikke raskere enn jeg måtte, men jeg hadde en punktering og hadde mye hjulspinn. Jeg så også at Petter kom, så jeg kunne pushe maks, men det ble et ordentlig kaos etter det, sier Kristoffersson.

2. plass til Evjen

I RX2 var det ikke den aller beste norske helgen, men vi fikk til slutt tre nordmenn i semifinale. Simon Wågø Syversen, Thomas Holmen og Sondre Evjen stod alle i samme semifinale, men det var kun Evjen som holdt stand og som eneste nordmann sikret seg finale.

Her kjørte Ål-gutten godt og jevnt og havnet til slutt på en sterk andreplass, og med 24 poeng samlet i helgen ble han dermed beste nordmann i sammendraget.

LES OGSÅ: Beste nordmann i RX2 – men vil uflaksen til livs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here