Setter konkurrentene fullstendig på plass etter første dag


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

– Nå føler jeg meg hjemme i bilen. Dette ser veldig bra ut.

Og ikke føler Andreas Mikkelsen at han har tatt i spesielt hardt heller. Han og kartleser Anders Jæger klinte til med en hattrick av etappeseire inn til service i natt norsk tid, og etter «hvilen» tok han ytterligere to etappeseire og leder nå med 20,1 sekunders forsprang ned til toer og lagkamerat Thierry Neuville.

Mikkelsen innrømte på vei inn til service at han hadde dratt fordel av startposisjonen.

– Morgen-loopen har vært perfekt, men vi hadde selvfølgelig en liten fordel av å starte langt bak. Bilen fungerer kjempebra, vi har kjørt det vi kan, og dette må vi øke på slutten av dagen. Det hadde vært deilig, sa Mikkelsen til WRCs rallyradio.

Rally Australia / dag 1
1) Andreas Mikkelsen / Hyundai / 57:51,9
2) Thierry Neuville / Hyundai / +20,1
3) Kris Meeke / Citroën / +20,8
4) Jari-Matti Latvala / Toyota / +29,9
5) Craig Breen / Citroën / +30,8
6) Ott Tänak / Ford / +33,0
7) Hayden Paddon / Hyundai / +38,2
8) Sebastien Ogier / Ford / +47,9
9) Stephane Lefebvre / Citroën / +57,3
10) Elfyn Evans / Ford / +1:13,8

Samtidig er Mikkelsen klar på at taktikken fredag var nettopp å pushe så hardt som mulig, nettopp for å se hvor mye han kunne hente på konkurrentene. Utfallet overrasker han imidlertid.

– Hele dagen har vært problemfri og jeg har funnet en utrolig fin flyt i kjøringen. Planen var som sagt å dra nytte av den gunstige startposisjonen, men jeg hadde ikke trodd at vi skulle klare å opparbeide oss et så stort forsprang. Nå blir det viktig å nullstille hodet før vi starter på nytt i morgen. Utgangspunktet er i hvert fall perfekt. Vi starter med den lengste etappen i rallyet i morgen tidlig, og jeg tror mye kan bli avgjort der, sier nordmannen i sin egen pressemelding.

- ANNONSE -

Andreas Mikkelsen. (Foto: Red Bull Content Pool)

Deilig kunne det i alle fall bli for nordmannen, tom sikret seg ytterligere to fartsprøveseire i mer «rettferdige» forhold, og etter første dag av årets siste løp kan 28-åringen legge seg med et smil om munnen.

– Helt fantastisk. Jeg kan virkelig nyte det tredje rallyløpet med Hyundai. Nå føler jeg meg hjemme bilen og ting ser veldig bra ut nå, sa en optimistisk Mikkelsen etter den sjette etappen.

Løpet fortsetter fredag kveld og utover natt til søndag. Mer informasjon om Rally Australia finner du på vårt infosenter her.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here